ÍZcsiklandozó

Ragacsos-mézes-chilis csirkeszárnyak

2018. január 20. 19:36 - ÍZcsiklandozó

... szezámmaggal

27152825_1755714127825641_1118685376_n.jpg

 

Azt gondolom, a csirkét a húskedvelő emberek többsége szereti. Általában valamelyik része különösképp kedvenc. Lehet az comb, mell, de lehet akár a szárny is. Nálunk a szárny csak néhány éve vált kedveltté, addig igyekezett mindenki lepasszolni a tányérjáról. Ám amióta kicsit markánsabb ízekkel társítottam, rajongás vette körül.
Most egy finom, ragacsos, mézes, csípős, szezámmagos variációt hoztam.

Ebben a variációban már senki nem bánja, ha a hús tulajdonképpen elenyésző a csontokon. Szerintem is nagyon finom.

Mutatom, hogyan készítem:

 

26994979_1755714187825635_1461801424_n.jpg

 

Hozzávalók:

- 1 kg csirkeszárny
- 2 evőkanál méz
- 2 dl ketchup
- kevés olaj
- só, bors
- chili paprika
- ízlés szerint szezámmag

 

27045147_1755714314492289_1603911667_n.jpg

 

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, végeit levágjuk. Én a három ízületeset szeretem, ezt a két végénél fogva össze is hajtom, tekerem, gyakorlatilag a szárnyvégét behajtom a másik oldalra. Ezután besózom.

A chilit apróra vágom, elkeverem a mézzel, a ketchuppal és a borssal. Ebbe a mázba beleforgatom a szárnyakat, majd ha van időm, egy órára hűtőbe teszem. Így alaposan átjárja a húst az ízek kavalkádja. (Bevallom, készítettem már pihentetés nélkül is, úgy is finom volt.)

Ezután egy serpenyőt picit kiolajozok, majd közepes hőfokon felhevítem. Amikor az olaj már kellően forró, ráteszem a csirkeszárnyakat a páccal együtt, átforgatom, majd lefedve sütöm kb. 20 percig.
Ezután leveszem a fedőt és további 25 percig sütöm. Ezalatt elpárolog a hús kiengedett leve is. Ekkor már érdemes óvatosan rázogatni, folyamatosan felügyelni, nehogy megégjen.
Ebben a fázisban rászórjuk a szezámmagot, ízlés szerinti mennyiségben. Ezzel együtt átkeverjük. A szezámmag picit meg is pirul az edény szélén, át is puhul kissé, szóval éppen jó lesz!

Akkor jó, ha már csirkeszárnyak egészen ragacsosak!

 

Lehet mellé köretet tálalni, főtt rizst, főtt vagy sült burgonyát...de bevallom, nálunk "csupaszon", magában a legkedveltebb!

 

Próbáljátok ki!

 

27042820_1755714294492291_148715539_n.jpg

 

És tudjátok: FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

Szólj hozzá!
Címkék: Főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr4213590527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása