ÍZcsiklandozó

Zsebes csirkemell spenótos töltelékkel

2018. február 04. 18:51 - ÍZcsiklandozó

img_e3937.JPG

 

Ez az étel egy roppant egyszerű okból kifolyólag készült...egy sós tésztacsiga töltelékét kissé elszámoltam, de nem akartam kidobni a felesleget, így az eredetileg egyszerűen megsütni kívánt csirkemellet megtöltöttem vele. Természetesen nem is bántam meg, mert a máskülönben szárazabb húsféle csodásan szaftos, ízes lett.

Így készítettem:

 

 

img_3938-1.jpg

 

Hozzávalók:

-  4 db fél csirkemellfilé
- 100 gr vajkrém
- 100-150 gr spenót
- fél csomag feta sajt
- só, bors, fokhagyma ízlés szerint

- olaj a sütéshez

 

img_3924-1.jpg

 

Elkészítés:

A spenótot leforrázzuk, pár perc állás után leszűrjük, langyosra hűtjük és picit leturmixoljuk. Nem kell nagyon alaposan, kimondottan jó, ha kissé darabos marad a spenót. A vajkrémet, a fetasajtot és a kihűlt spenótot összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát ízlés szerint.

A csirkemelleket előkészítjük, leöblítjük, szárazra töröljük. A vastagabb részénél óvatosan egy jó éles késsel zsebet vágunk. Borsozzuk, kívül, belül picit megsózzuk. A töltelék a feta sajt miatt már kellően sós, erre ügyeljünk!
A töltelékkel megtöltögetjük, ami kimarad, félre tesszük.
A zsebek széleit hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük. Serpenyőbe kevés olajat töltünk, felforrósítjuk, beletesszük a csirkemelleket, majd pár pillanatig mindkét oldalán fehéredésig sütjük. Ezután letakarjuk fedővel és mérsékelt tűznél sütjük, hogy a hús alaposan átsüljön. Amikor már teljesen átsült, a fedőt levéve magas hőfokon pirítjuk tovább, ezalatt a keletkezett levét is elfővi. Addig sütjük, míg mindkét oldala szép piros lesz.
Kivesszük a csirkemelleket a serpenyőből, szalvétán hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni róla.

 

img_e3922-1.jpg

A fennmaradó zsiradékba beletesszük a maradék vajkrémet és a húsból kisült töltelékkel együtt pár perc alatt krémes, sűrű mártást készítünk belőle.

Tálaláskor ezt a húsra öntjük, vagy mellé kanalazzuk. Főtt rizs, burgonyapüré illik hozzá, de mi egyszerűen friss salátával fogyasztottuk.

Érdemes kipróbálni, nagyon kellemes ízű főétel varázsolható belőle!

 

img_e3921.JPG

 

 

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

Szólj hozzá!
Címkék: Főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr1713633394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása