ÍZcsiklandozó

Mákos-mandarinos pohárdesszert

2018. február 22. 18:35 - ÍZcsiklandozó

28191161_1786425328087854_635828327_n.jpg

 

A citrusos krémek közül már bemutattam a citromosat és a mandarinosat is korábbi bejegyzéseimben. Most a mandarinos krémet egy pohárdesszertben mákos krémmel együtt tálaltam.
Nagyon különleges páros lett!
Édes és savanyú, selymes és szemcsés, kékes és sárgás kontrasztok egyvelege párosult látványosan egy szép formájú pohárban, úgyhogy majdnem azt éreztem, sajnálom megenni! De bizton állíthatom, jobban sajnáltam volna, ha nem eszem meg, olyan csodafinom!

                  ...no, persze nem is egyedül tettem mindezt, hiszen a következő receptből nem kis mennyiség lett!
Márpedig, ha én ki merem jelenteni, hogy nagyon finom volt, akkor képzelhetitek, mennyire ízlett a családnak!

 

A  csodás látványról meggyőződhettek a képek alapján, az ízét pedig magatok is kipróbálhatjátok, ha elkészítitek a következő recept szerint:

 

img_4699-1.jpg

 

Hozzávalók:

- 1 liter tej
- 30 dkg nem túl apróra őrölt mák
- 15 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 púpozott evőkanál natúr joghurt
- 2 tasak zselatin

 - ízlés szerint mandarinkrém (recept a desszertek között, ide kattintva)

 

 

A tálaláshoz:

- földicseresznye

 

28190982_1786425354754518_1051337613_n.jpg

 

Elkészítés:

A tejet a cukorral és a mákkal feltesszük lassú tűzön melegedni. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a vaníliát. A hideg joghurttal elkeverjük a zselatint, majd a melegedő tejes keverékkel apránként összekavarva az egészet felforraljuk. Szép egyenletesen homogén, enyhén folyós masszát kell kapnunk. Ezt kihűtjük, majd különféle poharakban ízlés szerinti adagokban elosztjuk. Rövid időre hagyjuk dermedni, hogy amikor a mandarinkrémet rászedjük, ne keveredjenek össze, hanem határozottan meg tudja azt tartani.
Ezután, az előzőleg elkészített mandarinkrémből a tetejére öntünk kb. 1 ujjnyi mennyiséget, majd az egészet minimum fél órára hűtőbe tesszük. (A mandarinkrém receptjét megtaláljátok a blogomban egy korábbi bejegyzésnél, a keresőbe beírva.)

Tálaláskor kedvünk és lehetőségünk szerint földicseresznyével vagy mandarinnal díszítjük. Karakteressége jól bírja a frissen felvert tejszínt is.

 

Látványos, finom, igazi pohárdesszert tálalható általa akár hétvégén a családnak, akár vendégeknek...

 

Tegyetek vele egy próbát, hiszen biztosan rendszeresen követelni fogja a családotok és a vendégeitek!

 

28175871_1786425401421180_519036843_n.jpg

 

És tudjátok: FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: Desszertek

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr5413690120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása