ÍZcsiklandozó

Sajtkrémes töltött tészta - répa formában

2018. április 01. 20:08 - ÍZcsiklandozó

... akár Húsvétra is

img_6690-1.jpg

 

Húsvét lévén nem csak édes finomságok kerülnek az ünnepi asztalra, hanem sósak is. Ezt a különleges, zöldségformát öltött tésztás harapnivalót már régóta szeretném elkészíteni, répa alakja miatt azonban úgy gondoltam, mikor ne lenne a legaktuálisabb az elkészítése, ha nem most! Mivel szerencsére nem is bonyolult, így egészen biztosan más alkalmakkor is megcsinálom, főleg azért is, mert isteni finom!

A fellelhető recepteket csupán ötletadóként vettem alapul, a tölteléke a hűtőmben található mindenféle hozzávalóból áll, saját receptúra szerint. Mutatom, hogyan készült:

 

 

img_6688-1.jpg

 

Hozzávalók:

- 1 csomag friss leveles tészta
- néhány csepp narancssárga ételfesték kevés vízben feloldva
- roló sütőformák vagy alufólia tölcsérek + kevés vaj a lekenésükhöz

A töltelékhez:

- 2 db tömlős sajtkrém
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanél majonéz
- néhány kockányi feta sajt
- ízlés szerint só, frissen őrölt bors
- a díszítéshez friss petrezselyem levél

 

img_6694-1.jpg

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A leveles tésztát kihajtogatjuk, kb. 1,5-2 cm-es hosszú csíkokra vágjuk. A sütőformákat megvajazzuk, majd a hegyesebb végénél fogva egymást kicsit fedve rátekerjük a tésztacsíkokat. Ha nem érné végig, egy következő tésztacsíkkal folytathatjuk, míg be nem fedi az egész roló formát.
Amikor az összes tészta elfogyott, tepsire sorakoztatjuk a formákat, majd a sütőbe tolva halvány rózsaszínűre sütjük kb. 15 perc alatt. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt tésztarolókat ecsettel vékonyan megkenjük narancsszínű ételfestékkel színezett vízzel. Nem kell bőven kenni, csak amennyit a színezés megkíván, hogy a roppanós tészta ne ázzon el nagyon. Ezután félre tesszük a "tészta-répákat" kicsit száradni.

Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
Az összes hozzávalót egy tálba tesszük. Villával a nagyobb darabos feta sajtot kissé összetörjük, majd a sajtkrémmel és a fűszerekkel krémesre keverjük.

 

 

img_6699-1.jpg

 

Ezután már csak meg kell tölteni a répákat.
Ezt végezhetjük egyik végén kivágott erősebb nejlon zacskóból készített töltő alkalmatossággal. Ügyeljünk rá, hogy a tészta belsejének teljes hosszába kerüljön!

Amikor minden tésztatölcsért megtöltöttünk, már csak friss petrezselyem levélkékkel kell díszítenünk, hasonlóan, ahogy az igazi répánál láthatjuk. Azonnal, frissen fogyaszthatjuk, a tészta ilyenkor még a selymes krémet roppanósan fogja körbe. Ha marad belőle, később a krém nedvességétől kissé felpuhul, de ez semmit nem von le csodálatos látványából és ízéből!

Készítsétek el minél többször és kápráztassátok el vele vendégeiteket, családtagjaitokat. Igazi hidegtálra való finomság!

Jó étvágyat hozzá!

 

img_6685-1.jpg

 

És amint tudjátok: FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr5713798850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása