ÍZcsiklandozó

Mille feuille, eperrel és ibolya virággal

2018. április 21. 09:40 - ÍZcsiklandozó

img_7688-1.jpg

 

Ezzel a desszerttel egy különlegesnek ígérkező együttműködést indítok most el, amely a blogom és az Esperanza között kezdődik és amely remélhetőleg hosszú távon sikeres lesz.
Ez a fantasztikus webáruház különféle háztartási, lakberendezési, multimédiás és egyéb berendezéseket forgalmaz, remek áron.  A náluk kapható mini sütőt mutatom most be Nektek. A mini sütők köztudottan elsősorban melegszendvics sütésére használatosak, ám amióta nekem is van ilyen készülékem, a hagyományos szendvicsvariációkon kívül már kipróbáltam töltött burgonya készítésére is.

Mivel abban sem csalódtam, meglódult a fantáziám, milyen lehet vajon desszertet készíteni benne.

Elsőként egy igazán könnyed, tavaszi, krémes és roppanós, csábító finomságot sütöttem benne, a franciák csodás, ezerleveles desszertjét, a mille feuille-t (mill följ). Ez az édesség valóban ellenállhatatlan, jól variálható, látványos, csábító, légies és szerencsére egy ilyen sütőalkalmatossággal is előállítható, mint a mini sütő. Bátran állíthatom, hogy segítségével pici garzonokban, kollégiumokban, egy személyes háztartásokban sem kell lemondani ennek a finomságnak az előállításáról, úgyhogy rajta, próbáljátok ki Ti is, mutatom, hogyan készítettem.

 

img_7697-1.jpg

 

Hozzávalók:

- 1 csomag friss leveles tészta
- 2 zacskó vaníliás pudingpor
- 8 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 6 dl tej
- 10 dkg vaj vagy margarin
- pár szem friss eper
- egy maréknyi ibolya virág
- porcukor a szóráshoz

 

Elkészítés:

A ráérősebbek vagy akik a hagyományos receptet szeretnék elkészíteni, azok tölthetik klasszikus sárgakrémmel, én az alábbi pudingos variációt használtam:
A tejből félretettem pár evőkanálnyit, a többit lassú tűzön felforraltam. Közben a pudingport a cukorral és a hideg félretett tejjel simára kevertem, majd az egészet a forró tejhez adtam, folyamatos kevergetés mellett. Takarékra állítva a hőfokot, sűrűre főztem, majd levéve a tűzről hozzáadtam a margarint, amivel simára kevertem.
A krémet ezután alaposan kihűtöttem. (Tipp: kevésbé "bőrösödik" a teteje hűlés közben, ha vékonyan megszórjuk porcukorral.)

Amíg kihűlt a krém, a leveles tésztát kiterítettem és 10 egyenlő téglalapra vágtam. Ebből nekem kettő darab fért el kényelmesen a sütő tepsijén.
A minisütőt bekapcsoltam 200 fokra állítva, majd a sütőlemezre sütőpapírt tettem, amelyen elrendeztem a tésztalapokat. A tésztát lefedtem újabb sütőpapírral, majd betoltam a forró sütőbe.
7 percig sütöttem, majd amikor az üveg előlapon keresztül láthatóan már emelkedni kezdett a tészta, kihúztam és óvatosan lenyomtam. (Én egy éppen erre a célra megfelelő kisebb fém sütőformát használtam, de bármivel megoldható. Vigyázat, ehhez kell némi óvatosság, mert a tepsi nagyon forró!)
Ismét visszatoltam a sütőbe és további 8-10 percig sütöttem, amíg a tészta aranybarna színt kapott. Kivéve újra lenyomtam a tészta tetejét, majd a sütőpapírt levéve kihűtöttem.

Mivel a sütő villámgyorsan felmelegszik a szükséges hőfokra, így nagyon praktikusan éppen csak fogyasztás előtt kell kisütni a szükséges mennyiségű tésztát, hiszen az csak frissen jó, másnapra a krémtől megvonul, elveszíti roppanósságát.

 

img_7701-1.jpg

 

A kihűlt tésztalapokat tányérra helyeztem. A krémet nyomózsákba töltöttem, majd egyenletesen elosztva a tésztalapok tetejére kis halmokat nyomtam. Erre ízlés szerint ibolyát és epret tettem. majd lefedtem egy másik tésztalappal, amelyre szintén krém, gyümölcs és virág került.
Tálalás előtt rövid időre érdemes hűtőbe tolni, majd kínáláskor vékonyan megszórni porcukorral.

 

Látványban, ízben utánozhatatlan! Különféleképpen variálható, más gyümölcsökkel, tejszínnel megbolondítva ünnepélyes alkalmakra is remek választás.
Különösen nyári nagy melegben szuper megoldás, amikor nem kell egy nagy sütőt bekapcsolni az elkészítéséhez.

Próbáljátok ki, s ha nincs még ilyen mini sütőtök, szerezzetek be egyet, de nézzetek szét a webáruház egyéb konyhai termékei között is!
Ha pedig vásárolni is szeretnétek, akkor a megrendelésnél az eva5 kuponkódot beírva még 5% kedvezményben is részesültök, bármelyik termék árából (kivéve a már akciósakból)!

 

És amint már tudjátok, a FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

 

img_7689-1.jpg

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: Desszertek

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr1613852118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása