ÍZcsiklandozó

Görögdinnyehéj lekvár

2017. augusztus 01. 22:09 - ÍZcsiklandozó

 

Éva Tripsánszki fényképe.

 

Dzsem, lekvár, szörp, zselé szezon van.... én pedig minden gyümölcsöt igyekszek télire eltenni... 
Most egy eddig még nem próbált lekvárt készítettem! Mivel imádom a dinnyét, jó sok héj kerül hulladékba.... adott volt a dolog, legyen hát görögdinnyehéjból is lekvárom! Íme:

Hozzávalók:

3 csésze dinnyehéj
1,5 csésze cukor
1 citrom héja
1/2 citrom leve
1 rúd vanília fahéj, szegfűszeg

 

 

Éva Tripsánszki fényképe.

Hámozd meg a dinnyét, a héját pedig szabadítsd meg a zöld részétől, majd vágd apró darabokra......

 

Éva Tripsánszki fényképe.

 ......... a cukor felével hagyd egy éjszakát állni.

 

 

Éva Tripsánszki fényképe.

Másnap tedd fel főzni a többi cukorral, citrommal és a fűszerekkel. Párold 2 órán keresztül! Ezalatt a dinnyehéj szép opálosan áttetszővé válik, majd vedd le a fedőt kb. 15 percre, hogy sűrűsödjön a lekvár.

 

 

Éva Tripsánszki fényképe.

Amikor már jó az állaga sterilizált üvegekbe töltve mehet a száraz dunsztba! 


Megjegyzés: Ízleld meg, ha kevésbé édesen szeretnéd, csökkents a cukor mennyiségén, mert sziruposan édes a recept! Csodás, keleties ízvilágú édességet kapunk, amit télen gyümölcskenyérbe, gyümölcssalátához, süteményekbe, müzlikhez adhatunk! A fűszerezése pedig variálható, én legközelebb rummal fogom kipróbálni!   :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr8812697457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.