ÍZcsiklandozó

Grillezett csirkemell zöldségekkel és franciasalátával

2017. augusztus 03. 16:44 - ÍZcsiklandozó

Éva Tripsánszki fényképe.

A jó idő beköszöntével egészen kora őszig nagy kedvencünk a grillezés. Tulajdonképpen nyáron az sem állít meg bennünket, ha épp esik az eső, ilyenkor a lakásban is megoldjuk, grillserpenyő vagy asztali grillező segítségével.

Vannak különösen kedvelt alapanyagok, amiknek nem tudok ellenállni grillezett formában, ilyen a hagyma, az ananászkarika, a padlizsán, a gomba és a cukkini. A hús tulajdonképpen el is maradhat... Na, jó! Mégsem! Ezért most csirkemellet készítettem mellé. és, hogy még ennél is izgalmasabb legyen, franciasalátát és rozmaringos, köményes, pirított újburgonyát tálaltam hozzá.

Hozzávalók: (4 személyre)

- 1 kg csirkemellfilé
- olaj
- fűszerek (só, bors, fokhagyma a hús pácolásához, kömény, rozmaring a burgonyához)
- zöldségfélék vegyesen a grillezéshez (gomba, paprika, padlizsán, cukkini, stb.)

A franciasalátához:
- 1 kg mirelit franciasaláta keverék
- majonéz
- tejföl
- savanyú uborka
- 1-2 db savanykás alma
- só, bors, cukor

 

Éva Tripsánszki fényképe.

Elkészítés:

A húst az olajjal, fokhagymával, fűszerekkel bepácoljuk és sütésig, de akár egész éjszakára hűtőbe tesszük. 
A grillezendő zöldségeket megmossuk, amit szükséges, feldaraboljuk.

A franciasalátát is elkészítjük:
A mirelit zöldségkeveréket megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal és pici cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a kihűlt zöldségeket. Almát és uborkát apró kockákra vágva teszünk hozzá és óvatosan összekavarva hűtőbe tesszük, ahol jól összeérnek az ízek. Igazából másnaposan a legfinomabb, de ha nincs időm kivárni, ezt a tényt hajlandó vagyok mellőzni.

Tulajdonképpen az előkészületekkel meg is volnánk ennyivel, kezdődhet a grillezés!
Ha faszenes grillezőn vagy szabad tűznél sütünk, akkor is szeretem meglocsolni a pácból maradó olajjal a sütő rácsát vagy az alufólia tálcát, asztali grillnél vagy grill serpenyőnél pedig mindenképp megkenegetem a vas lapot. Kellő felforrósodás után aztán már csak türelmes rakosgatás, fordítgatás, kóstolgatás, csipegetés szükséges...
Ahogyan apró adagonként sültek a hússzeletek és a zöldségek, úgy pakolgattuk tányérra a franciasaláta mellé. 
Most rozmaringgal, köménnyel átforgatott újburgonyát is készítettünk mellé.

Aki teheti, ne hagyja ki nyaranta ezt a remek szórakozásként is felfogható sütögetési formát! Ötletekben határ a csillagos ég, hiszen bármi grillezhető, ami ehető.

 

Szólj hozzá!
Címkék: Főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr412717316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.