ÍZcsiklandozó

Tojással töltött egyben sült fasírt rozmaringos sült burgonyával és majonézes céklás salátával

2017. szeptember 18. 19:25 - ÍZcsiklandozó

26175579_1730534567010264_1306985044_n.jpg

 

Ezt az étel kombinációt nagyon kedvelem. Készíteni is, enni is. Nem csak én, hanem családom valamennyi tagja odavan érte.
A sült krumpli és a tojással töltött egyben sült fasírt receptjét megtalálhatjátok a blogomon egy korábbi bejegyzésben.

Most a céklás salátát mutatom meg.

 

 

26133126_1730534450343609_388142250_n.jpg

 

Így készül:

 

Hozzávalók:


-8 db közepes burgonya
-3 db cékla
-1 db lilahagyma
-1 db alma
-700 g tejföl
- fél flakon majonéz
- só, bors, ízlés szerint mustár

 

26105523_1730534633676924_1044600478_n.jpg

 

Elkészítés:


A céklát és a burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és enyhén sós vízben nem túl puhára főzzük. Közben a majonézből, tejfölből a sóval, borssal, pici mustárral salátaalapot készítünk. Az almát belekockázzuk, a lilahagymát vékonyra vágjuk és hozzákeverjük a majonézes alaphoz. A megfőtt és leszűrt céklát és burgonyát kihűtjük, óvatosan belekeverjük.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd megkeverjük. Mivel a cékla kiengedi a szép festékanyagát, ezt egyenletesen elkeverjük. Csuda finom!

Ugye nem is bonyolult? Különleges színe csodásan mutat másféle sültek mellett is. 

 

26057672_1730534387010282_232330514_n.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: Főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr3212876262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása