Ezt az étel kombinációt nagyon kedvelem. Készíteni is, enni is. Nem csak én, hanem családom valamennyi tagja odavan érte.
A sült krumpli és a tojással töltött egyben sült fasírt receptjét megtalálhatjátok a blogomon egy korábbi bejegyzésben.
Most a céklás salátát mutatom meg.
Így készül:
Hozzávalók:
-8 db közepes burgonya
-3 db cékla
-1 db lilahagyma
-1 db alma
-700 g tejföl
- fél flakon majonéz
- só, bors, ízlés szerint mustár
Elkészítés:
A céklát és a burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és enyhén sós vízben nem túl puhára főzzük. Közben a majonézből, tejfölből a sóval, borssal, pici mustárral salátaalapot készítünk. Az almát belekockázzuk, a lilahagymát vékonyra vágjuk és hozzákeverjük a majonézes alaphoz. A megfőtt és leszűrt céklát és burgonyát kihűtjük, óvatosan belekeverjük.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd megkeverjük. Mivel a cékla kiengedi a szép festékanyagát, ezt egyenletesen elkeverjük. Csuda finom!
Ugye nem is bonyolult? Különleges színe csodásan mutat másféle sültek mellett is.