ÍZcsiklandozó

Rozmaringos, chilis, fűszeres édesburgonya chips

2017. október 02. 20:55 - ÍZcsiklandozó

26105392_1730435727020148_1418517476_n.jpg

 

No, ehhez a hétvégi finomsághoz túl sok receptet nem tudok írni, mert szerintem az élet egy olyan egyszerű dolgai közzé tartozik, amit az ember túl sokáig nem taglal.

Történetesen szuper jó áron jutottam egy áruházban édesburgonyához, amit majd köretként vagy egytálételként szeretnék elkészíteni, Mivel azonban szeretem a zöldségeket csak úgy rágcsálni, gondoltam, most kipróbálom nem csak nyersen, hanem alaposan átsütve, chipsként.

 

Próba szerencse!

 

26105308_1730435757020145_1206640612_n.jpg

 

Hát szerencse lett! Azt már korábban is tudtam, hogy chips készíthető nem csak sütőben, hanem mikróban is, így most ennek használatára esett a választásom.

 

Így készítettem:

Az édesburgonyát uborkagyalun leszeleteltem. Kevés olajat öntöttem egy tálba, amit sóval, durvára őrölt borssal, chilivel és friss, apróra vágott rozmaringgal ízesítettem. Ráöntöttem az édesburgonyára, alaposan átforgattam, hogy mindenhol bevonja. A mikróba sütőpapírt tettem, erre rakosgattam egymás mellé a chipsnek valót. 2 percig az egyik oldalán sütöttem a szeleteket, megforgattam ( ezalatt picit ki is gőzöltek ) majd kb másfél percig a másik oldalukat is mikróztam. Figyelni kell, ekkor már gyorsan túlsül! Nem vagyok nagy chips evő, de ez szenzációs ropogtatnivaló lett! 

 

Próbáljátok ki bátran!

 

26103024_1730435740353480_521107023_n.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr9212922059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.