ÍZcsiklandozó

Szalámis, sajtos melegszendvics...

2017. november 10. 18:23 - ÍZcsiklandozó

...tükörtojással, zsemlében újragondolva

23364887_1679801042083617_337632314_n.jpg

 

Gondolom, minden háztartásban előfordul időnként, hogy felhalmozódik a pékáru a legnagyobb igyekezet és odafigyelés ellenére...Ilyenkor bevetjük a bundáskenyér, zsemlemorzsa, kiflifelfújt, stb. kombinációkat a hasznosításra.
Persze, amikor már egy rohanós hétköznapon a meleg étel is elfogyott a hűtőből, ami éppen most hiányzik a legjobban az éhes családtagoknak, akkor előkerülnek a töltött, rakott lehetőségek mindezek orvoslására.

Én most egy szalámis, tojásos, sajtos melegszendvicset hoztam, zsemlében újragondolva, amely pillanatok alatt elkészül és nagyon finom.

 

Így készítettem:

23361009_1679801168750271_817264929_n.jpg

 

Hozzávalók személyenként:

- 1-2 db szikkadt zsemle

Zsemlénként:
- 3-4 szelet szalámi
- 1 db tojás
- reszelt sajt
- só, bors, chili paprika ízlés szerint
- apróra vágott snidling

 

Elkészítés:

A zsemlék tetejét óvatosan levágjuk. A belsejüket kivájjuk (Zsemlemorzsához, hústöltelékekhez a későbbiekben felhasználható.)
Az üregbe alulra fektetjük a szalámi szeleteket, majd ráütjük óvatosan a tojást úgy, hogy a sárgája egyben maradjon. Ha elkészül az étel, olyan lesz, mint egy tükörtojás.
Ízlés szerint fűszerezzük, majd betakarjuk reszelt sajttal. A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük.

A sütőt bekapcsoljuk, betoljuk a tepsit, majd készre sütjük a zsemléket. Ez ízlés szerint történik, kinek kinek kedve szerint. Én a tojást csak addig sütöttem, amíg a fehérje már megszilárdult, de a sárgája még folyós maradt, a sajt pedig teljesen megolvadt.  Ez nagyjából 15 perc volt.

Próbáljátok ki, variáljátok a tölteléket bátran!

 

És egy jó hírem is van, ami nem csalás, nem ámítás:

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

23361009_1679801168750271_817264929_n.jpg

 

Szólj hozzá!
Címkék: gyors vacsorák

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr3713200295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.