ÍZcsiklandozó

Camembert spenóttal és füstölt tarjával leveles tésztában

2018. január 07. 12:03 - ÍZcsiklandozó

26648030_1742196759177378_1438445303_n.jpg

 

Amint láthatjátok korábbi bejegyzéseimből, nagyon szeretem a gyorsan elkészíthető ételeket, amelyekkel keveset kell pepecselni hétköznaponként. Ez a mostani receptem is ilyen. Meleg, csodafinom, gyors vacsora varázsolható az asztalra vele.
Bár esküszöm a házilag előállítható tésztafélékre, leveles tésztát csak nagyon ritkán készítek magam, a boltban kapható változat megkönnyíti a mindennapjaimat, így bevallom, előszeretettel használom.

A sajtokat családom minden tagja imádja, melegen olyan laktatóak, hogy akár egy komolyabb húsételt is kiváltanak.
Ebbe a batyuba most a sajt mellé friss spenótot és füstölt tarját is tettem, hogy még laktatóbb, különlegesebb legyen.

 

Íme a recept:

 

26694161_1742196082510779_1576379716_n.jpg

 

Hozzávalók: (2 személyre)

- 1 csomag leveles tészta
- 2 db natúr camembert sajt
- 1 marék friss spenótlevél
- kevés füstölt tarja vagy egyéb füstölt hústermék
- pici olaj (a tarja megfuttatásához)
- 1 db tojás a tészta lekenéséhez

 

26638490_1742196279177426_2027774537_n.jpg

 

Elkészítés:

Előre bocsájtom, hogy fűszereket azért nem írtam a hozzávalókhoz, mert nem is tettem bele, hiszen a füstölt tarja kellően sós és füstös ízű ahhoz, hogy a natúr camembert és a tészta ízével együtt kellemes kontrasztot teremtsen.

A fürtölt tarját egészen apróra kockáztam, nagyon kevés olajon pár perc alatt megfuttattam, megpirítottam. A leveles tésztát kicsomagoltam és megfeleztem középen, így két darab négyzetet kaptam.
A spenótot megmostam és alaposan lecsöpögtettem, picit hagytam papírtörlőn megszáradni.

 

26637948_1742188985844822_704907659_n.jpg



A leveles tészta közepére spenótleveleket raktam, erre került a sajt, amelynek a tetejére ismét spenót és végül füstölt tarja került. A tészta széleit felhajtogatva takaros kis batyukat készítettem, amelyeket felvert tojással kentem le.

 

Előmelegített, kb 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem, nagyjából 20 perc alatt. Ezalatt a tészta belsejében a camembert sajt megolvadt. Kivéve a sütőből néhány perc várakozás után már fogyasztható is. Óvatosan a mohósággal, mert a forró sajt nem csak a szánkat égetheti meg, de a gyomrunknak is kicsit nehezebben emészthető!
Körtével, dióval, chilivel tovább gazdagíthatja mindenki kedve szerint az asztalnál a saját adagját.

Jó étvágyat hozzá!

 

26695962_1742196869177367_810866170_o.jpg

 

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr313555851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.