ÍZcsiklandozó

Sajtkrémes spenóttekercs

2018. január 11. 21:13 - ÍZcsiklandozó

... citrommal és répával

26753965_1746755778721476_1859474673_n.jpg

 

A számomra korábban nem szeretett spenótból megdöbbentően finom ételeket lehet készíteni.
Ilyen ez a most készített tekercs is, amiben krémes, sajtos, répával gazdagított töltelék van. Nem csak nagyon finom, hanem gyönyörűen mutat a tányéron is, így hidegtálakban, húsvétkor, családi ünnepekkor jó választás lehet, ráadásul praktikusan előző nap elkészíthető.

Izgatottan vártam az ízét, kíváncsi voltam, mennyire könnyen elkészíthető és kezelhető. Bevallom, plusz egy pontot kapott tőlem, mert csodafinom, könnyű, különösebb előképzettség nélkül is bárki boldogulhat vele.

Mutatom is, hogyan:

 

26754285_1746740978722956_660853471_n.jpg

 

Hozzávalók a tekercshez:

- 4 nagyobb marék friss spenót
- 2 egész tojás
- 4 evőkanál liszt
- só, bors ízlés szerint
- 1 nagy vagy 2 kicsi fokhagyma gerezd

 

A töltelékhez:

- 10 dkg reszelt sajt + 5 dkg sajt apró kockára vágva (nálam Trappista)
- 5 dkg puha vaj vagy margarin
- 4 evőkanál tejföl
- só, bors ízlés szerint
- 1-2 db répa párolva, pici kockákra vágva

 

A tálaláshoz:

- citromkarika
- friss spenót levelek

 

 

26754842_1746736242056763_105919459_n.jpg

 

 

Elkészítés:

A friss spenót leveleket leforrázzuk, pár percig állni hagyjuk, majd alaposan leszűrjük és lecsöpögtetjük.
Ezután turmix gépbe tesszük és pépesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a préselt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
A tojások fehérjét felverjük, óvatosan a spenótos masszához keverjük, majd a liszttel együtt piskóta szerű tésztává állítjuk össze.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk kb 1 cm vastagon és 185 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Nagyjából 20 perc alatt megsütjük.

Amikor készre sült, a sütőpapírral együtt még melegen feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a tölteléket. A nagyon puha vajat vagy margarint habosra keverjük sóval, borssal, majd a reszelt és a kis kockára vágott sajttal. Óvatosan belekeverjük a megpárolt és apróra vágott répát.

 

26828645_1746727585390962_265611450_o.jpg

 

A kihűlt tekercset óvatosan kitekerjük, a töltelékkel egyenletesen megkenjük.
Ismét föltekerjük , majd hűtőbe tesszük fogyasztásig, de legalább egy éjszakára.

Tálaláskor szépen szeletelhető, citrommal, friss spenót levelekkel megbolondíthatjuk!

Könnyű, finom, csodaszép...mi kell még?

 

Készítsétek el Ti is! A fázisfotókból látható, hogy milyen egyszerű:

 

 

26755556_1746819805381740_1062175257_n.jpg

 

 

A feltekerés sem nehéz melegen, a sütőpapír segítségével:

26755152_1746820075381713_1780170862_n.jpg

 

És mint mindig:

 

 FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr5913567107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2018.01.16. 14:47:16

Amúgy ezeket megfőzöd előre és turmixban összeturmixolod? Mert én ezt tenném, ha már van új turmixgépem, amit még nem is használtam :D Alapanyagokat amúgy honnan érdemes? Piacról vagy inkább multiktól? Én mindig figyelem az akciós újságokat www.ujsagomat.hu/tesco/ pl ezt

ÍZcsiklandozó 2018.01.16. 18:17:07

@takacsveca93: Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik!

ÍZcsiklandozó 2018.01.16. 18:25:43

@takacsveca93: Ha tehetem, piacon vásárolok, de ha nincs idény, multiban szerzem be a hozzávalókat!