ÍZcsiklandozó

Krumplis tészta

2018. január 27. 20:03 - ÍZcsiklandozó

...egyszerű, laktató főétel

img_7480.JPG

 

A tészta - burgonya párosítás igen kedvelt bárhol a világon. Talán nincs is olyan ember aki ne szeretné. Én, háziasszonyként különösen kedvelem, mert gyorsan el is készül. Olcsó, laktató, finom!
Gondolkodtam, mit is írhatnék még erről az ételről. Egyszerűen rájöttem, hogy olyan egyszerűen előállítható és olyan kevés alapanyag kell hozzá, hogy nem is lehet róla érdemlegesen túl sokat sztorizgatni.
Én sem teszem, hanem inkább mutatom, hogyan készítem:

 

 

img_7492-1.jpg

 

Hozzávalók:

- fél kg fodros nagykocka tészta
- 5-6 db közepes méretű burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés zsír vagy olaj
- só, bors, pirospaprika

 

img_7483-1.jpg

 

Elkészítés:

A hagymát apró kockákra vágjuk és a zsiradékon üvegesre dinszteljük. (Én mindig megsózom picit, mert így jobban emészthető.)
Amikor megdinsztelődött, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk piros paprikával. (A tűzről, köztudottan azért húzzuk le a lábast, mert a paprika nagyon hamar képes megégni, ami keserűvé teszi az ételt.) Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a megtisztított és apró kockára vágott burgonyát. Visszatesszük a tűzre, megsózzuk, hozzáadjuk a vékonyra szelt vagy áttört fokhagymát és felöntjük annyi vízzel ami éppen ellepi. Lassú tűzön puhára főzzük.
Közben sós vízben megfőzzük a tésztát is és leszűrjük. 
A puhára főtt burgonyát picit összetörjük, de hagyunk benne egész darabokat is. A tésztát ráöntjük, elkeverjük, pár pillanat alatt összepirítjuk kicsit, ezalatt az esetlegesen a tésztán maradt víz is elpárolog. Megszórjuk frissen őrölt borssal és már tálalhatjuk is.

Bármilyen savanyúság illik mellé.

 

Jó étvágyat hozzá!

img_7480.JPG

 

És ugye tudjátok:

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

Szólj hozzá!
Címkék: Főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr8712783582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása