ÍZcsiklandozó

Jéghideg vodkás dinnyeleves

2018. augusztus 20. 18:58 - ÍZcsiklandozó

img_3030_jpg-1.jpg

 

Augusztusban a legfinomabb gyümölcs a dinnye! Mivel huszadika környékén már általában lehűl a levegő, így ebben az évben külön öröm, hogy hőség maradt. A nemzeti ünnepre így hát egy fantasztikus dinnyés finomságot hoztam, ami növeli az ünnep fényét, baráti társaságban ilyen melegben tökéletes fogyasztani való.

Nálam már jégbe hűtve várja a tűzijátékot! Ha tetszik, jövőre készítsétek el ti is vagy akár a jövő héten, hiszen a meteorológia még kánikulát ígér és a dinnye is isteni még!

 

img_3042_jpg-1.jpg

 

Hozzávalók személyenként:

- 1 db kis méretű érett sárgadinnye (Gália dinnye)
- 2 bögre érett, magozott görögdinnye
- 0,5 dl vodka
- citromfű és menta levelek
- szükség esetén méz (a dinnyék édességétől függően)

 

img_3047_jpg-1.jpg

 

Elkészítés:

A sárgadinnyét megmossuk, egyik végére "ültetjük". felülről levágunk belőle egy keveset, majd húsát óvatosan kivájjuk.  Pár gömb alakú dinnyegolyót félre teszünk a díszítéshez.
A görögdinnyét szintén felvágjuk, a megadott mennyiségben húsát kimagozzuk és a sárgadinnye húsával együtt turmix gépbe tesszük. Magtalan húsából szintén elteszünk kevés gömbnek vájt részt.

A dinnyehúshoz szükség esetén mézet csurgatunk, majd a vodkával együtt simára turmixoljuk.

 

img_3037_-1.jpg

 

A kivájt sárgadinnyéket tálaló tálra ültetjük, ha kell az aljukból keveset levágunk a biztonságos tálalás miatt. A vodkás turmixot egyenletesen beletöltjük mindbe. Az előre kivájt és félretett dinnyegömböket fogpiszkálóra szúrjuk, szép színsorrendben. Beletesszük a sárgadinnyéből formált leveses "tálkákba", majd hűtőbe tesszük őket pár órára.

Tálaláskor a hűtőből kivéve a dinnyegolyókba tűzijátékhoz hasonló díszeket szúrunk, citromfűvel vagy mentalevelekkel kínáljuk.

Az augusztus huszadikai tűzijátékot ezzel a finom, hűsítő és folyadékpótló, ünnepi gyümölcslevessel nézhetjük.

Csodafinom, próbáljátok ki!

 

img_3048_jpg-1.jpg

 

 

A látvány is magáért beszél!

 

img_3019_jpg-1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr9614191827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása