ÍZcsiklandozó

Ünnepi camembert tésztabatyuban

2018. december 16. 18:10 - ÍZcsiklandozó

...aszalt szilvával, sonkával és dióval

img_7200-1.jpg

 

Az ünnepet nem kell mindig órákig tartó konyhai munkával várni! Bár a hosszabb sütés-főzésbe én is gyakran belefutok, mégis van, amikor a gyorsabban összeállítható, kevés munkával járó ételeket részesítem előnyben.

Ilyen a camembert sajtos batyu, amit már többször is mutattam nektek a blogomon, például Wellington módra vagy éppen spenótosan...

 

Most egy aszalt szilvával, dióval, fekete erdei sonkával gazdagított változatot mutatok, ami akár karácsonykor is a főételek sorába léphet.

Így készítettem:

 

img_7175-1.jpg

 

Hozzávalók: (2 db-onként)

 

- 1 csomag kész leveles tésztalap
- 2 db camembert sajt
- 2-2 szelet Fekete erdei sonka
- 6-8 szem aszalt szilva
- 1 dl konyak (a szilva beáztatásához)
- pár szem dió
- 1 tojás a tészta tetejének lekenéséhez

 

img_7197-1.jpg

 

Elkészítés:

A kész leveles tészta lapot kitekerjük, széléről keveset levágunk (a díszítő formákhoz), majd a nagy darabot keresztben ketté vágjuk.

A sütőt előmelegítjük 175 fokra.

Az aszalt szilvát konyakba áztatjuk, majd fél óra elteltével lecsepegtetjük.

Mindegyik tésztalap közepére 2-2 szelet sonkát fektetünk, erre helyezzük a camembert sajtot. A sajt tetejére diót és konyakba áztatott aszalt szilvákat rakományozunk, majd óvatosan beborítjuk a sonkás tésztalap széleivel. Csinosan elrendezgetjük a tészta tetejét, majd csillag, fenyő vagy egyéb formára vágott leveles tészta formákkal díszítjük. Vékonyan lekenjük tojással és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

Az előmelegített sütőbe betolva arany-pirosra sütjük kb. 25 perc alatt.

 

img_7187-1.jpg

 

Laktató, látványos és nagyon finom!

 

img_7205-1.jpg

 

 

Készítsétek el minél többször, akár Karácsonykor is! Jó étvágyat hozzá!

 

 

img_7207-1.jpg

 

Akár gyerekek is segíthetnek az elkészítésében, vonjátok be őket is, hiszen roppant egyszerű!

 

img_7198-1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr6614491190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.