ÍZcsiklandozó

Gombás-paradicsomos rakott tészta

2019. január 19. 21:52 - ÍZcsiklandozó

img_e8689-1.jpg

 

Elhatároztam, hogy ebben az évben még jobban odafigyelek az esetleges maradékok hasznosítására, így hétvégéhez közeledve átnéztem a hűtőt, mit rejt az elmúlt napokból. Sajtot, gombát, főtt tésztát (túrós csusza maradékaként) némi paprikát és paradicsomot találtam. Mivel bőven akadt programom hétvégére, tudtam, épp megfelelőek lesznek egy finom rakott tésztához. Az elkészítés is villámgyors, így nem kell az egész szabadidőmet a konyhában töltenem. 

A receptúra rém egyszerű és tulajdonképpen bármilyen hozzávalóval gazdagítható, akár virslivel, darált hússal, egyéb zöldségfélékkel, csupán kívánság vagy maradékfüggő a dolog.

Mutatom, hogy készítettem:

 

img_e8684-1.jpg

 

Hozzávalók:

- maradék főtt tészta (nekem kb. 40 dkg volt.)
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 30 dkg gomba
- 2,5 dl sűrített paradicsom
- 1 db friss paradicsom
- 1 kisebb zöldpaprika
- 10 dkg sajt (nekem trappista volt)
- pici olaj és kevés vaj
- só, bors, oregano, bazsalikom

 

img_8674-1.jpg

 

A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük és kevés olajon megdinszteljük. Közben a gombát megmossuk és vékony szeletekre vágjuk, majd a hagymára dobjuk és együtt dinszteljük tovább pár percig. A keletkező levét elsütjük, kicsit az egészet lepirítjuk. Megsózzuk és frissen őrölt borssal megszórjuk. Ráöntjük a sűrített paradicsomot, megszórjuk oreganoval és bazsalikommal, majd összeforraljuk.

A sütőt felmelegítjük 180 fokra, a sütőedényt alaposan kivajazzuk. 

A kifőtt tésztát (nekem maradék fodros nagykocka tésztám volt, látványában jobban illett volna hozzá mondjuk spagetti vagy penne, de az ízéből ez semmit nem volt le) összekeverjük a gombás-paradicsomos szósszal és apróra vágott friss paprikával és paradicsommal.

Terítsük egyenletesen el a sütőformában. Ha szükséges, még fűszerezhetjük a tetejét a mediterrán fűszerekkel, aki szereti az illatát sülés közben, nyugodtan próbálja ki! 
A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. (füstölt sajt sem rontja el...)

Ezután toljuk a sütőbe és süssük 15-20 percen át, míg a sajt kellően megolvad. Készen is volnánk!

 

img_e8683-1.jpg

 

Amilyen egyszerű és gyors, olyan finom is! Akár vacsorának is tálalható egy rohanó hétköznapon. 

Próbáljátok ki, jó étvágyat hozzá!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr5214573556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása