ÍZcsiklandozó

Halas saláta hidegen

2019. február 02. 12:03 - ÍZcsiklandozó

img_8744-1.jpg

 

Szeretem a halat! Igaz, csak bizonyos formában és mennyiségben! Például az olajos halat salátában...vagy a csípős halászlevet...vagy a roppanós bundájú sült halat.

Most, hogy bőven benne vagyunk a farsangi időszakban, egy kellemes vendégváró halsalátát hozok! Könnyed, finom, variálható!

Én így készítettem:

 

img_8741-1.jpg

 

Hozzávalók:

- 1 doboz olajos halkonzerv (nálam hekk törzs volt)
- friss saláta levél
- paradicsom, zöld paprika és kápia vagy kaliforniai paprika vegyesen
- egy marék oliva bogyó paprikával töltve
- lila hagyma és zöld hagyma
- citrom (frissen facsart leve és karikára vágott szeletei)
- só, frissen őrölt bors, oregano, bazsalikom
- reszelt répa és lila káposzta
- vékonyra szelt kígyóuborka
- kevés csipkebogyó olaj

Mindezek mennyisége kedv, lehetőség és ízlés függő!

 

img_8735-1.jpg

 

Elkészítés:

A salátát és a zöldségféléket megmossuk, lecsepegtetjük és valamennyit hajszál vékonyra szeljük, tépjük. Az oliva bogyót félbe vagy karikákra vágjuk, a haltörzseket csinos kis darabokra vagdossuk. (én harmadoltam.)
Mindent egy mély tálba halmozunk. érdemes tálalás előtt fűszerezni, a sótól könnyen levet enged és összetöpped néhány összetevő!
Kevés sóval, borssal, frissen facsart citromlével, oreganoval és bazsalikommal fűszerezzük, majd óvatosan összekeverjük.

Tálalásul koktélos pohárba szedjük csinosan, amellyel együtt hűtőbe tesszük, amíg nem szervírozzuk. A poharak szélét citromkarikával díszítjük, a saláta tetejét pár csepp csipkebogyó olajjal ízesítjük. Ez szép narancs színt is kölcsönöz és növeli az íz és egészségvédő hatást!

Pirítóssal vagy csak magában tálaljuk!

Nagyon finom, érdemes jókora adagot készíteni belőle, mert könnyed és gyorsan fogy!

 

img_8737-1.jpg

 

Látványában is pompás, próbáljátok ki!

 

img_8744-1.jpg

 

 FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr2514591778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pötyögtetek 2019.02.03. 13:31:58

Légyszi légyszi!

Törpeharcsa, ezüstkárász, dévérkeszeg. Ezeket lehet fogni mindenki által könnyen, nagyon nagy mennyiségben, szinte bárhol. Ezekből készítsetek kaját!

ÍZcsiklandozó 2019.02.03. 13:33:52

@Pötyögtetek: Jóóó! De nekem csak fakanalam van, pecabotom niiiincs!!