ÍZcsiklandozó

Répás, magvas, sajtos brokkoli tócsni

2019. március 23. 17:32 - ÍZcsiklandozó

img_9892-1.jpg

 

Tegnap bűnöztem..... a chilis babos ebéddel, így ma, az életmódváltók önérzetével sütöttem magamnak egy kis brokkoli tócsnit! 
Na, jó...nem sajnáltatom magam, hiszen egyszerűen imádom a zöldségeket, turmixban, krémlevesben, rakottasan, vagy akár tócsninak...

Ma egy brokkolis változatot készítettem, amiben liszt helyett zabpehely van, répa és sok-sok mag valamint sajt gazdagítja
Mondanom sem kell, hogy egyszerűen isteni! A magvaktól ropogós, a sajttól és a zöldségektől krémesen lágy, laktató, egészséges...mi kell még?
Fokhagymás, fűszeres tejföllel tálaltam.

Így készült:

 

img_9904-1.jpg

 

Hozzávalók:

- 1 nagyobb fej brokkoli
-  2 kisebb répa
- 3 db tojás
- 1-1 púpozott evőkanál len- ,tök- és szezámmag
- 4 evőkanál apró szemű zabpehely
- 10 dkg reszelt Trappista sajt
- kevés olaj a sütéshez
- só, bors

A mártogatóshoz:

- 2 kispohár tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors

A tálaláshoz:

- citrom és kápia paprika

 

img_9909-1.jpg

 

Elkészítés:

A brokkolit enyhén sós, szódabikarbónás gőzben megpároljuk. (A szódabikarbóna miatt szebb marad a színe.)
A répákat lereszeljük, elkészítjük a mártogatóst amíg párolódik a brokkoli.

Ehhez a tejfölbe nyomjuk a megtisztított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk majd tálalásig hűtőbe tesszük.

Amikor a brokkoli félig megpuhult (5-8 perc) azonnal lehűtjük hideg vízzel, hogy a fővési folyamatot megállítsuk.
Tálba tesszük, villával alaposan áttörjük, hozzá keverjük a répát, a magvakat, a zabpelyhet, az egész tojásokat, a fűszereket.
Belekeverjük a reszelt Trappista sajtot, jól átkavarjuk, pihenni hagyjuk kicsit.

Néhány kanálnyi olajat felhevítünk egy serpenyőben, majd egy evőkanál segítségével azonos méretű halmokat szaggatunk az olajba, kissé le is lapítjuk.

2-2 perc alatt mindkét oldalát enyhén pirosra sütjük mérsékelt tűzön.

Papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük, ha szükséges.

 

img_9891-1.jpg

 

Tálaláskor kis tálkában kínáljuk mellé a tejfölös mártogatót, de friss salátát, zöldségeket is kínálhatunk mellé.

Nagyon finom, egész évben elkészíthető főétel, ami mindenkinek elnyeri a tetszését, még a húsimádókét is!

Próbáljátok ki!

 

img_9886-1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr114648305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.