ÍZcsiklandozó

Málnás, krémes piskótarolád

2019. május 05. 10:55 - ÍZcsiklandozó

img_2547.JPG

 

Ezt a gyönyörű és nagyon egyszerűen elkészíthető desszertet tavaly készítettem először, ám annak idején nem írtam róla blogbejegyzést, viszont már alig vártam, hogy Anyák napja legyen, mert szerintem látványával, ízével igazán erre az ünnepre való. Mivel sütés nélkül készíthető, nem igényel semmiféle komoly konyhai szaktudást, így nagyobb gyerekek akár egyedül is meglephetik vele édesanyjukat. 
Szóval kedves Anyukák, most forduljatok el, és csak élvezzétek ki ennek a selymesen krémes édességnek minden finomságát, ha gyermeketek megörvendeztet vele!

Íme a recept:

 

img_2549.JPG

 

Hozzávalók:

- 16 db babapiskóta
- 4 dl tej + 2 dl a piskóták mártogatásához
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- 5 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 2 nagy marék friss málna + pár szem a díszítéshez
- citromfű vagy menta levelek és kevés porcukor a tetejére

 

img_2548.JPG

 

Elkészítés:


Először készítsük el a krémet.
Ehhez hagyományos módon főzzünk pudingot, de az előírtnál kevesebb, csupán 4 dl tejből. Hűtsük langyosra, keverjük el benne a puha vajat, szórjuk a tetejére a vaníliás cukrot (így kevésbé "bőrösödik"), majd teljes kihűlésig tegyük hűtőszekrénybe. 

Egy nagyjából 40x30 cm-es Folpack fóliát helyezzünk a munkalapra, amin dolgozni fogunk. 
2 dl tejet öntsünk egy tálkába, a babapiskótákat egy pillanat alatt mártogassuk bele, majd szorosan egymás mellé kettesével fektessük rá őket a Folpack fóliára úgy, hogy a fólia lógjon túl a piskóta szélénél. (Gyors mozdulattal dolgozzunk, nem kell, hogy a piskóta túlázzon a tejben!)

A kihűlt pudingos krémből tegyünk félre 3 evőkanálnyit a díszítéshez, a többit terítsük rá a tejtől kissé megpuhult piskótára. Szórjuk meg friss málnával, majd a piskótákra merőleges hosszanti oldalon kiindulva a fólia segítségével hajtsuk félbe. (Segítség lehet egy őzgerinc formába való belehelyezés is, de anélkül is megtartja a formáját, ha a fóliát összetekerjük.)

Tegyük pár órára hűtőszekrénybe, de legjobb akár egész éjszakára.

Tálalás előtt óvatosan húzzuk le róla a fóliát, tetejét díszítsük a félretett vaníliás krémmel, friss málnaszemekkel és citromfű vagy menta levelekkel. Szeleteljük a babapiskóták mentén kínáljuk kevés porcukorral megszórva.

 

Ugye, milyen gyerekjáték az elkészítése?

Boldog Anyák napját mindenkinek!

 

img_2547.JPG

Szólj hozzá!
Címkék: Desszertek

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr8214808382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása