ÍZcsiklandozó

A rémisztően jó, héjában sült krumpli

2020. október 24. 18:14 - ÍZcsiklandozó

img_8543-1.jpg

 

A késő ősz vitathatatlanul a sütőben sült burgonya időszakának kezdete. Én rendszeresen készítek a családomnak belőle vacsorát, olcsó, kiadós, laktató és valljuk be, a legegyszerűbben elkészíthető étkek egyike. 

Csak alaposan megmossuk és megszárítjuk a krumplit és már tolhatjuk is a forró sütőbe nagyjából háromnegyed órára. Ha nem bonyolítjuk, egyszerűen vajjal forrón megkenve, megsózva, borsozva és némi őrölt pirospaprikával megszórva már tálalható is.
Ha azonban van otthon sonka, szalámi, esetleg sajt, máris gazdagabbá tehetjük. A recept egyszerűen csak ennyi...

Ennek a bejegyzésnek az apropója ezért nem is maga a receptírás, hanem az ötletadás...

 

img_8540-1.jpg

 

Mivel itt az iskolai őszi szünet, sőt...a hazánkban is egyre népszerűbb Halloween időszaka, így hívjátok bátran segítségül nagyobbacska gyerkőcötöket az elkészítéséhez, garantáltan örömmel tudjátok őket bevonni a munkába! 
Csupán hegyes késre, ügyes kezekre és némi burgonyára van szükség...

 

img_8550-1.jpg

 

Indulhat a vacsorakészítő, rémisztően jó móka!

Amíg faragjátok a krumpliarcokat, melegítsétek elő a sütőt 180 fokra!

 

img_8525-1.jpg

 

Csak engedjétek szabadjára a fantáziátokat!

(A gyerekeket azonban egy percre se hagyjátok egyedül a késsel!!!)

 

img_8545-1.jpg

 

A sülő burgonya illata káprázatos! Óvatosan megérintve ellenőrizzétek, valóban kellően megsült-e!

A kész burgonyát nem csak vajjal, hanem ketchuppal vagy akár majonézzel is tálalhatjátok!

 

img_8555-1.jpg

 

Nincs olyan gyerkőc, aki ne enné meg a vacsoráját, mind egy szálig ezek után!

Egy pohár forró teával, felnőtteknek akár forralt borral remek étel. 

 

img_8564-1.jpg

 

Próbáljátok ki, igazán jó kis elfoglaltságban lesz részetek!

 

img_8567-1.jpg

 

Jó időtöltést és jó étvágyat kívánok!

 

img_8558-1.jpg

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr9116256394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2020.10.25. 20:48:20

Csak egy sztori. Szeretem a héjában sült krumplit, de egy egyszemélyes háztartásban nem gazdaságos az elkészítése, a barátnőmnél, és anyámnál szoktam kapni. Aztán anyunak adtam a 27 literes, digitális mikrómat, mert ott szoktunk többen lenni hét végén, vettem magamnak kisebbet, Hétvégén reggel anyu mondja, hogy van héjában sütött krumpli, a mikróban sütötte. Hát kikattantam, mert azért az nem ugyanolyan, mint a sütőben sütött. Vette az adást.

ÍZcsiklandozó 2020.10.25. 21:37:35

@élhetetlen: egyedül, egy személyre készíteni valóban nem gazdaságos.

élhetetlen 2020.10.25. 22:12:55

@ÍZcsiklandozó: Anyu egyszerűen rákattant a mikróra, és gyorsabban elkészül benne, nem is rossz, de inkább fő, mint sül. Csak én kattantam ki. A mikrót én is használom krumplisütéshez is, ha zsiradékban akarok akár hasáb, akár szeletelt krumplit sütni, mikrózom pár percig, már félig kész, gyorsan megpirul, és kevesebb zsiradékot vesz fel.

ÍZcsiklandozó 2020.10.25. 22:25:40

@élhetetlen: nahát! Remek ötletek, köszi!

eßemfaßom meg áll 2020.10.26. 07:11:27

@élhetetlen: "egy egyszemélyes háztartásban nem gazdaságos az elkészítése" ez az "attól függ" kategória, ahol pl van kandalló ott pont 0 pluszköltsége van betenni a krumplit a tűztérbe.

élhetetlen 2020.10.27. 00:09:09

@eßemfaßom meg áll: Okos meglátás, de eddig nem tudtam, hogy sült krumplit csak fűtési szezonban lehet enni. Mert aug-ban nem fűteném fel a kandallót két szem krumpliért, akkor sem, ha lenne. Ráadásul úgy tudom, hogy a legtöbb távfűtéses, cirkós, konvektoros lakásban nincs kandalló, de tévedhetek. A másik, hogy most a vírus miatt sokan otthon dolgoznak, lehet, hogy akinek van kandallója, az begyújt reggel, de amíg dolgozni jártak, a gyerekek meg iskolába, nem hiszem, hogy bárki is begyújtotta volna a kandallót hajnalban, hogy reggelire legyen sült krumpli. Vagy reggel nem szabad sült krumplit enni? Mi általában reggelire ettük, vacsorára már komolyabb étel készült. Két szem krumplit gázsütőben megsütni pedig nem gazdaságos. De lehet, hogy te jobban tudod, mint ahogy mindent is.
süti beállítások módosítása