Az élet gyakran hozza úgy, hogy egy háziasszony némi plusz "hulladékot termel", sütéskor, főzéskor. Az ünnepek közeledtével időnként több csokoládét olvasztunk, több diót, mogyorót aprítunk, több kókuszreszeléket veszünk elő sütemény dekoráláshoz, amit aztán nem is nagyon tudjuk, hogyan kezeljük. Itt jönnek a remek maradékmentő ötletek, melyek némelykor a "ronda és finom" kategóriába esnek...
A most hozott nagyon egyszerű ötlettel két legyet üthetünk egy csapásra: szép is és finom is...sőt még egészséges nassolni való is!
Nálam adva volt kevés kókuszreszelék, némi olvasztott csokoládé, pár szem földimogyoró és egy bontatlan csomag mandula. Legyetek leleményesek, használjatok fel másféle maradékot is akár (pl. maradék keksz morzsásra aprítva, fehér csokoládé, dió stb.)
Az őszi asztal látványos eleme lehet, amelybe szerintem mindenki örömmel belekóstol majd!
Így készült:
Hozzávalók:
- egész mandula
- olvasztott étcsokoládé
- kókuszreszelék
- földimogyoró
(A hozzávalók mennyisége nem adható meg pontosan, minden a maradékok mennyiségének függvénye!)
Elkészítés:
A földimogyorót éles késsel apró darabosra vagdostam. A mandulák gömbölyű végét az olvasztott csokoládéba mártottam, majd azon melegében a kókuszreszelékbe vagy a feldarabolt mogyoróba forgattam. Néhányat csupán a csokoládéba mártottam. Egymástól távolabb rakosgattam egy tálcán, végül 10 percre hűtőbe tettem, amíg a csokoládé megdermedt.
Ha bevállalósak vagytok és kedvelitek a sós-édes ízkombinációt, akkor használhattok sózott mandulát is alapként!
Azonnal fogyasztható, de jól záródó dobozban hetekig eltartható.
Látványában igazán kedves, ízében pedig roppant finom!
Akár gyerekzsúrra is kiváló, de számoljunk azzal, hogy a siserehad villámgyorsan eltünteti majd, ezért érdemes lesz nagyobb adagban készíteni!
Őszi esték filmezős programja mellé remek ropogtatni való!
Ha szorgos kezecskék segítkeznek nekünk, kellemes időtöltés az elkészítése.
Ugye, milyen egyszerű nassolni való?
Készítsétek el minél többször!
Kellemes időtöltést, jó étvágyat hozzá!