Aki szereti a tésztaételeket, biztosan örül most ennek a receptnek, hiszen a közelgő Halloweenre is bevethető, de akár az egyszerű hétköznapok nagyon finom étele is lehet.
A makaróni tészta vékony, belül üreges tészta, ami azt a célt szolgálja, hogy a hozzá kínált mártás minél jobban be tudja vonni, az üreges részbe is be tudjon folyni. Én most darált húsos, paradicsomos mártást készítettem hozzá, apró mozzarellával és fekete olívával tálaltam és a tésztát feltekerve, fészek formában tettem a tálra így a hatás sárkányszemre hasonlít.
Biztos vagyok benne, hogy nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is szívesen fogyasztják majd ebben a formában, ami akár melegen tartva, vendégvárónak is szuper választás!
Így készítettem:
Hozzávalók:
- 500 g sertés lapocka
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés olíva olaj
- fél liter sűrített paradicsom
- só
- bors
- oreganó
- bazsalikom
- apró mozzarella
- fekete olíva bogyó
- 500 g makaróni tészta
Elkészítés:
A sertés lapockát leöblítjük, papírtörlővel leitatjuk róla a vizet, majd felkockázzuk. Húsdarálóval megdaráljuk.
(Én Anka robotgépemet használtam ehhez a munkafolyamathoz, hiszen ennek a robotgépnek húsdaráló tartozéka is van.)
A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés olíva olajon megdinszteljük. A darált húst hozzáadjuk, fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedve 35-40 perc alatt alaposan átpároljuk. Meghintjük oreganóval és bazsalikommal, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot és összeforraljuk.)
Amíg a hús párolódik, a tésztát bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és melegen tartjuk.
A kész húsos, paradicsomos mártásból "megágyazunk" a tésztának egy tálaló serpenyőben. A tésztából ügyes mozdulattal, villa segítségével fészkeket formázunk, tekerünk, picit megforgatjuk a mártásban, majd csinosan egymás mellé rendezgetjük.
Tálalásig melegen tartjuk.
A mini mozzarellákat megfelezzük, az olíva bogyókat vékony karikára vágjuk,majd közvetlenül tálalás előtt a meleg tésztafészkekbe egy mozzarellát ültetünk, amire egy-egy karika olíva bogyó kerül.
Készen is vannak a sárkányszemek.
Nagyon finom, elkészítésébe akár a gyerekeket is bevonhatjuk, különösen a tálalási résznél.
Halloweenkor akár délre várunk vendégeket, akár a hűvös éjszakai programok előtt meleg étellel jóllakva szeretnénk útra kelni, tökéletes választás!
A darált húsos mártást gazdagíthatjuk még apróra vágott gombával is, így aztán igazán laktatóvá válik.
Készítsétek el, jó étvágyat kívánok hozzá!