December első napján elkezdődik számomra az év legszebb és legizgalmasabb időszaka. Bevallom, szinte már gyermeki izgalommal élem ilyenkor a mindennapokat. Sütök, főzök, tervezgetek, dekorálok, titkokat szövök, sürgök-forgok és azt sem bánom, hogy ez néha fárasztó, mert az öröm, ami átjár ilyenkor, mindennél jobb.
Persze, ha lehet, próbálom az egyszerűen elkészíthető, de finom ételeket előnyben részesíteni. Ilyen ez a mini croissant is, amit szerintem mindenki nagyon szeret, mert sokoldalú, magában, megtöltve, finomságokkal megkenve, édesen, de akár sósan is kitűnő.
Mivel pedig a Mikulás hamarosan megérkezik, őt sem várhatjuk üres kézzel, ezt a kiflit pedig akár fél óra alatt elkészíthetjük. Kiflit írtam, bizony, mert ezt a franciáknak tulajdonított, ám valószínűleg osztrák eredetű pékterméket rongyos kiflinek nevezték és nevezik ma is sokan. A leveles tészta tekerése miatt gyönyörű réteges, levegős, belül puhább, kívül ropogós finomság tökéletes választás egy reggelihez, az éj leple alatt érkező Télapó pedig biztosan el is csen párat a tányérról, pláne, ha mézes tejet vagy forró csokit is rakunk ki neki mellé.
Íme a receptje: