ÍZcsiklandozó - Utolsó kommentek
blfr7@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/12/17/vorosboros_gombas_nyulragu_burgonyapurevel/full_commentlist/1#c41928840
Válasz erre: Vörösboros, gombás nyúlragu burgonyapürével
2023-03-16T17:30:21+01:00
2023-03-16T17:30:21+01:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/12/17/vorosboros_gombas_nyulragu_burgonyapurevel?full_commentlist=1#c41927892" class="reply_nick_679312" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41927892 );">@detti10</a>: De örülök Detti! Köszönöm a kedves visszajelzést, kívánom, hogy ha módodban áll, sokszor készítsd majd még el! :-)
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/12/17/vorosboros_gombas_nyulragu_burgonyapurevel/full_commentlist/1#c41927892
Válasz erre: Vörösboros, gombás nyúlragu burgonyapürével
2023-03-16T09:33:27+01:00
2023-03-16T09:33:27+01:00
detti10
http://blog.hu/user/679312
El készitettem a nyúl ragut, nagyon finom lett isteni köszönöm!!!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2022/06/10/rantott_sertesvelo/full_commentlist/1#c41451743
Válasz erre: Rántott sertésvelő
2022-06-17T17:44:27+02:00
2022-06-17T17:44:27+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2022/06/10/rantott_sertesvelo?full_commentlist=1#c41445021" class="reply_nick_1334102" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41445021 );">@Le a spammerekkel</a>: sajnálom, hogy nincs hepiend! De örülök, hogy a söröző szakácsa pozitív élményt tudott adni, ami miatt végül is elmondható, hogy szereted a jól elkészített velőt! :) Remélem, kedvet is kapsz az elkészítéséhez, mert nem ördöngösség ám, csak be kell szerezni (ami nem egyszerű...)! <br />
Várom a visszajelzésedet, ha rászánod magad! ;)
https://izcsiklandozo.blog.hu/2022/06/10/rantott_sertesvelo/full_commentlist/1#c41445021
Válasz erre: Rántott sertésvelő
2022-06-11T21:13:07+02:00
2022-06-11T21:13:07+02:00
Le a spammerekkel
http://blog.hu/user/1334102
Egyetlen igazán pozitív emlékem a katonaságról: a laktanya hivatásos és sorállományú tagjainak közös törzshelye. Ott ettem rántott velőt néhányszor. Szerencsére azt hittem, velőscsont belseje.<br />
Gyerekkoromban mindig elkunyeráltam a húsleves csontjából a velőt. Aztán gengszter váltás, leszerelés és egy nap a munkahelyem kapujánál lévő ABC-ben találtam mirelit rántottvelőt. Otthon vettem észre, hogy agyvelő, kissé elvette a kedvem, anyám hozzáérni nem volt hajlandó, nekem kellett megsütni. Nincs hepiend: a leírásod alapján valószínűleg nem szedték le a hártyát róla, valami iszonyatos gusztustalan trutymó lett mikor megsült. Két falat után ment a kukába, én meg azóta még inkább tisztelem kedvenc sörözőnk szakácsát.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2022/04/14/fuszeres_csirkemaj_pastetom/full_commentlist/1#c41368827
Válasz erre: Fűszeres csirkemáj pástétom
2022-04-25T18:07:54+02:00
2022-04-25T18:07:54+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2022/04/14/fuszeres_csirkemaj_pastetom?full_commentlist=1#c41351995" class="reply_nick_86519" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41351995 );">@motoroskonyhaja</a>: Nagyon köszönöm! :) Remélem, azóta már sikerült el is készítened! Várom szeetettel a véleményedet róla! :)
https://izcsiklandozo.blog.hu/2022/04/14/fuszeres_csirkemaj_pastetom/full_commentlist/1#c41351995
Válasz erre: Fűszeres csirkemáj pástétom
2022-04-16T11:07:33+02:00
2022-04-16T11:07:33+02:00
motoroskonyhaja
http://blog.hu/user/86519
Nagyon tetszik az ötlet és a tálalás is. Hibátlan, gratula!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/12/29/facanleves_545/full_commentlist/1#c41199574
Válasz erre: Fácánleves
2022-02-07T13:31:00+01:00
2022-02-07T13:31:00+01:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/12/29/facanleves_545?full_commentlist=1#c41196934" class="reply_nick_1263873" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41196934 );">@ÍZcsiklandozó</a>: Kicsit elbeszélünk egymás mellett. „minden elfogy egyszerre”. Persze, egy fácán nem egy pulyka. Nálam is majdnem, de nem erről van szó. A levesbe belefőtt a fácán, az íze tökéletes, és, ha kiveszed a mellét és a combját, még az íz, és az aprólék marad. A combból és a mellből lehet 4 adag főfogást csinálni, kicsi más ízzel, mint a leveshús, megfelelő körettel. A nálam is majdnem elfogy, annyi, hogy ha fácánhoz jutok, akkor meghívom a barátnőmet, mert mindig van sok beszélgetni valónk, a férjének meg csomagolunk, és egy adag marad másnapra. De a comb és a mell külön ételként készítése megéri, hidd el!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/12/17/vorosboros_gombas_nyulragu_burgonyapurevel/full_commentlist/1#c41196938
Válasz erre: Vörösboros, gombás nyúlragu burgonyapürével
2022-02-06T12:47:26+01:00
2022-02-06T12:47:26+01:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/12/17/vorosboros_gombas_nyulragu_burgonyapurevel?full_commentlist=1#c41122808" class="reply_nick_437767" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41122808 );">@Kyria</a>: remélem, már meg is tetted! Szívesen várom a véleményedet, bízom benne, hogy ízleni fog, bármennyire is nem nagy kedvenced a nyúlhús! :)
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/12/29/facanleves_545/full_commentlist/1#c41196934
Válasz erre: Fácánleves
2022-02-06T12:45:25+01:00
2022-02-06T12:45:25+01:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/12/29/facanleves_545?full_commentlist=1#c41118996" class="reply_nick_648369" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41118996 );">@élhetetlen</a>: Nagyon örülök, hogy tetszik! Isteni tárkonyosan is, nálunk az is nagy kedvenc, ha levesről van szó! Gyakran vágom karikára a zöldségeket, örülök, hogy Te is így szoktad! A dupla hasznosítás tökéletes döntés, bevallom, az nálunk ritkán sikerül, mert gyakorlatilag minden elfogy egyszerre... :D
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/12/17/vorosboros_gombas_nyulragu_burgonyapurevel/full_commentlist/1#c41122808
Válasz erre: Vörösboros, gombás nyúlragu burgonyapürével
2022-01-02T21:03:48+01:00
2022-01-02T21:03:48+01:00
Kyria
http://blog.hu/user/437767
Nem szerettem a nyulat a mellékíze miatt, de ezt lehet, még én is kipróbálom.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/12/29/facanleves_545/full_commentlist/1#c41118996
Válasz erre: Fácánleves
2021-12-31T00:01:13+01:00
2021-12-31T00:01:13+01:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
Nyelek nagyokat. Gyönyörű. Én az enyémet el szoktam „csúfítani”. A zöldségeket karikára vágom, és van saját őrlésű szárított tárkonyom, azt kap, és még lestyánt. (Hagyma nálam nem játszik, egyik sem), és utána tejföllel behabarom. Nem átlátszó, de finom. És egy személyes háztartás, dupla hasznosítás, ha a leves megfőtt, a mellet és a combokat kiveszem, baconbe tekerem, és átsütöm sütőben, csak egy kis petrezselymes dinsztelt krumpli, és enyhén sózott vajon sült almaszeletek kellenek hozzá.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/12/17/vorosboros_gombas_nyulragu_burgonyapurevel/full_commentlist/1#c41117120
Válasz erre: Vörösboros, gombás nyúlragu burgonyapürével
2021-12-29T19:21:25+01:00
2021-12-29T19:21:25+01:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/12/17/vorosboros_gombas_nyulragu_burgonyapurevel?full_commentlist=1#c41100682" class="reply_nick_169612" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41100682 );">@gigabursch</a>: Ugye-ugye? :D
https://izcsiklandozo.blog.hu/2019/12/27/rumos-dios_holdak/full_commentlist/1#c41117116
Válasz erre: Rumos-diós holdak
2021-12-29T19:20:05+01:00
2021-12-29T19:20:05+01:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2019/12/27/rumos-dios_holdak?full_commentlist=1#c41101500" class="reply_nick_784361" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41101500 );">@Ritter Judit</a>: örülök, hogy tetszik a recept! :) A sütőpor vállalható opció, mert a tészta jellemzően tömör. Én imádom így, a családomnál is ez a nyerő, de aki levegősebben kedveli, bátran tegyen bele sütőport! A máznál óvatosan a vízzel, mert nehezen szárad! ;)<br />
Boldog Új Esztendőt, jó kalandozást a receptjeim között!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2019/12/27/rumos-dios_holdak/full_commentlist/1#c41101500
Válasz erre: Rumos-diós holdak
2021-12-19T22:26:55+01:00
2021-12-19T22:26:55+01:00
Ritter Judit
http://blog.hu/user/784361
Elkészítettem, köszönöm a receptet. Mondjuk én tettem bele egy fél csomag sütőport. A mazhoz viszont a 200 g porcukorhoz a 2 ek rum+ olaj mem elég folyadék. Vízzel higítottam.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/12/17/vorosboros_gombas_nyulragu_burgonyapurevel/full_commentlist/1#c41100682
Válasz erre: Vörösboros, gombás nyúlragu burgonyapürével
2021-12-19T15:50:06+01:00
2021-12-19T15:50:06+01:00
gigabursch
http://blog.hu/user/169612
Kívánós!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/11/20/_bezs_panna_cotta/full_commentlist/1#c41045024
Válasz erre: "BÉZS" panna cotta
2021-11-21T14:29:37+01:00
2021-11-21T14:29:37+01:00
gabroca
http://blog.hu/user/511152
isteni lehet...mint Abruzzoban is volt
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/10/28/teszta_zoldsegmartassal_halloweenra/full_commentlist/1#c41018578
Válasz erre: Tészta zöldségmártással Halloweenra
2021-11-05T08:00:37+01:00
2021-11-05T08:00:37+01:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/10/28/teszta_zoldsegmartassal_halloweenra?full_commentlist=1#c41005516" class="reply_nick_1540816" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41005516 );">@tamaszlav</a>: Köszönöm az észrevételt, a gasztronómia "határtalan", így minden nemzet ünnepe, étele megtalálható lehet a blogomon! :)<br />
A magyar nyelvű szöveg kérdése egyszerű: magyar nyelvűek zömében az olvasóim!<br />
Mindenszentekkor sajnos nem volt szokás különleges ételekkel készülni, elsősorban sót és kenyeret tettek a jeles nap alkalmából az asztalra. Hagyományként volt említhető még az elvétve megjelenő szokás: az abban az évben elhunytak kedvenc ételének elkészítése és számára megterítve az asztalon való tálalása, amíg a család a temetőben gyertyát gyújtott. Ilyenkor abban bíztak, hogy a szerettük lelkének távozása előtt még egyszer jól lakik majd és nem tér vissza a szelleme a földre.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/10/28/teszta_zoldsegmartassal_halloweenra/full_commentlist/1#c41005516
Válasz erre: Tészta zöldségmártással Halloweenra
2021-10-30T07:17:46+02:00
2021-10-30T07:17:46+02:00
tamaszlav
http://blog.hu/user/1540816
Ez a cikk miért nem angolul van, mi köze a magyaroknak a Halloweenhez? Mindszentekre is írhatnál valami receptet.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/10/01/kapros-tejfolos_turognocchi/full_commentlist/1#c40954110
Válasz erre: Kapros-tejfölös túrógnocchi
2021-10-05T18:38:56+02:00
2021-10-05T18:38:56+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/10/01/kapros-tejfolos_turognocchi?full_commentlist=1#c40954100" class="reply_nick_648369" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40954100 );">@élhetetlen</a>: jól hangzik a rozmaring!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/10/01/kapros-tejfolos_turognocchi/full_commentlist/1#c40954100
Válasz erre: Kapros-tejfölös túrógnocchi
2021-10-05T18:32:58+02:00
2021-10-05T18:32:58+02:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
Persze, Írtam, hogy jó a recept! El tudom képzelni őrölt rozmaringos tejföllel is, szalonnással is.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/10/01/kapros-tejfolos_turognocchi/full_commentlist/1#c40954076
Válasz erre: Kapros-tejfölös túrógnocchi
2021-10-05T18:22:36+02:00
2021-10-05T18:22:36+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/10/01/kapros-tejfolos_turognocchi?full_commentlist=1#c40954036" class="reply_nick_648369" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40954036 );">@élhetetlen</a>: nincs ezzel baj! Van amivel engem is ki lehet kergetni a világból!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/10/01/kapros-tejfolos_turognocchi/full_commentlist/1#c40954036
Válasz erre: Kapros-tejfölös túrógnocchi
2021-10-05T18:02:26+02:00
2021-10-05T18:02:26+02:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
Három fűszer van, amivel ki lehet kergetni a lakásból, a kapor, a kömény, a fokhagyma. Már gyerekkoromban is az volt, hogy a nagyanyám sütötte a túrós lepényt, és csak a felére tett kaprot. A barátnőmmel 15 évig közösen ebédeltünk, felváltva főztünk, de a tökfőzelék adagomat előbb kiszedte, utána kaprozta össze a többit. Ő képes volt kapormártást is főzni a családjának, csak én nem tudom elképzelni, hogy hogyan lehet azt megenni. <br />
Egyébként tökéletes recept, ha a kaprot kihagyjuk. Bocs!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/05/23/makos_baklava/full_commentlist/1#c40818466
Válasz erre: Mákos baklava
2021-07-30T17:16:47+02:00
2021-07-30T17:16:47+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/05/23/makos_baklava?full_commentlist=1#c40669498" class="reply_nick_1211047" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40669498 );">@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !</a>: örülök, hogy tetszik a mákos verzió! Remélem, sikerült azóta elkészíteni is! :)
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/09/27/vadas_zsemlegomboccal_es_csotesztaval/full_commentlist/1#c40734430
Válasz erre: Vadas zsemlegombóccal és csőtésztával
2021-06-21T21:36:18+02:00
2021-06-21T21:36:18+02:00
dán
http://blog.hu/user/311154
Vadas szósz meg a hús.<br />
<br />
A kíméletesen megfőtt zöldségeket a karamellizálódott cukron le kell pirítani azt összetörni vagy mechanikusan pürésíteni bizony az eredetiben nem szabad turmixolni ám a lével picit darabosnak kell lennie de csak picit. Húslevessel felönteni amiben megfőtt puhára a marha,ízlés szerint utána lesütni is lehet egy kicsit,fűszerezni,ízesíteni és befőzni olyan sűrűségűre ami meg felel az ízlésnek.Eredetiben nem játszik a tejfel.Nem utolsó sorban azért hívják vadas marhának mert marhából készül vadas módra.De amint látjuk mindenki főzi mindennel már mert egyszerűbb mint az eredeti meg gyorsabb is egyébként mindegyik finom.<br />
Zsemlegombóc.<br />
A pirított zsemlekockát mikor kész vajon forrón át kell még pirítani egy kicsit.Ezt kell összekeverni közepesen kemény állagú tojásos, borsos,petrezselymes,ízlés szerint fűszerezett nokedli tésztával.Nincs semmiféle tej meg mert a melegben meg egyébként is megromolhat.Mikor megfőtt vissza kell hűteni langyosra, vízben mint a nokedli tésztát.Pár evőkanál tejfellel amit előtte zsiradékon lepirítunk lefőzünk sűrűbbre /akkor egyébként meg sem romlik/ és ezzel keverjük össze teljesen befedve a gombócokat .Olyan fehér túrószerű kása lesz rajta amikor ráhűl akkór az igazi.Amikor eszed akkor szokás friss tejfellel meglocsolni a gombóc tetejét.Hát ez a hivatalos különbség az alternativ receptektől nagyjából.De úgy látom ma már ez is kihal.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/05/23/makos_baklava/full_commentlist/1#c40669498
Válasz erre: Mákos baklava
2021-05-25T20:56:50+02:00
2021-05-25T20:56:50+02:00
Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !
http://blog.hu/user/1211047
Nagyszerű, mivel eddig annyi gondom volt mindössze a baklavával, hogy diós.:)
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/03/13/sportszelet_979/full_commentlist/1#c40005746
Válasz erre: Sportszelet
2021-03-18T12:51:48+01:00
2021-03-18T12:51:48+01:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/03/13/sportszelet_979?full_commentlist=1#c39992648" class="reply_nick_165706" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39992648 );">@Latz von W.</a>: ebben biztos vagyok! :) <br />
Kíváncsian várom a véleményedet majd!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/03/13/sportszelet_979/full_commentlist/1#c39992648
Válasz erre: Sportszelet
2021-03-14T17:49:38+01:00
2021-03-14T17:49:38+01:00
Latz von W.
http://blog.hu/user/165706
Nagyon szeretem! Azt hiszem, ez alapján valamikor a nem túl távoli jövőben én is el fogom tudni készíteni magamnak. :D
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/02/13/pezsgozsele_eperrel/full_commentlist/1#c39899882
Válasz erre: Pezsgőzselé eperrel
2021-02-25T18:11:28+01:00
2021-02-25T18:11:28+01:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/02/13/pezsgozsele_eperrel?full_commentlist=1#c39897040" class="reply_nick_943121" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39897040 );">@Aniko Juhasz Dillon</a>: Örülök, hogy tetszik a desszert! :) A lapzselatin hideg folyadékban alaposan megduzzad és tökéletesen felpuhul. Habverővel szépen homogenizálható. Eredetileg hideg vízben szokták feloldani, kinyomkodni, úgy krémekbe, desszertekhez használni, de én nem akartam vízzel hígítani a tejszínes habréteget.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/02/13/pezsgozsele_eperrel/full_commentlist/1#c39897040
Válasz erre: Pezsgőzselé eperrel
2021-02-25T04:55:51+01:00
2021-02-25T04:55:51+01:00
Aniko Juhasz Dillon
http://blog.hu/user/943121
Nagyon tetszik ez az otlet. De aruld mar el legyszives hogy a zselatinlap hogy olvad el a hideg tejszinbe? Koszi
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/02/05/szilvalekvaros_hajas_suti/full_commentlist/1#c39796812
Válasz erre: Szilvalekváros hájas süti
2021-02-07T17:44:32+01:00
2021-02-07T17:44:32+01:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/02/05/szilvalekvaros_hajas_suti?full_commentlist=1#c39796352" class="reply_nick_123963" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39796352 );">@funfun</a>: Bizony nagyon finom! Pár éve főztem birslekvárt, akkor ajándékba kaptam egy nagy szatyorral drága kolléganőmtől... sajnos nagyon ritkán lehet hozzájutni manapság, bár a mi egyik piacunkon minden idényben van egy árus, aki rendszeresen árul. Folyton figyelem, mikor jelenik meg nála, pár darabot mindig veszek, mert imádom a kompótot is belőle. :)
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/02/05/szilvalekvaros_hajas_suti/full_commentlist/1#c39796352
Válasz erre: Szilvalekváros hájas süti
2021-02-07T16:29:49+01:00
2021-02-07T16:29:49+01:00
funfun
http://blog.hu/user/123963
De finom, én is nagyon szeretem. Birslekvárt évek óta nem ettem, most bogarat tettél a fülembe, valahonnan szerezni kellene.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/01/24/croquembouche_229/full_commentlist/1#c39730382
Válasz erre: Croquembouche
2021-01-28T17:13:31+01:00
2021-01-28T17:13:31+01:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/01/24/croquembouche_229?full_commentlist=1#c39709232" class="reply_nick_39711" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39709232 );">@232323</a>: kínálnálak! :D
https://izcsiklandozo.blog.hu/2021/01/24/croquembouche_229/full_commentlist/1#c39709232
Válasz erre: Croquembouche
2021-01-25T22:21:41+01:00
2021-01-25T22:21:41+01:00
232323
http://blog.hu/user/39711
kajalnam
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/09/27/vadas_zsemlegomboccal_es_csotesztaval/full_commentlist/1#c39435982
Válasz erre: Vadas zsemlegombóccal és csőtésztával
2020-12-16T12:26:36+01:00
2020-12-16T12:26:36+01:00
Kyria
http://blog.hu/user/437767
Nálunk csak és kizárólag libamellből készül, a zöldségek nem turmixolva hanem szitán átpaszírozva. Én nem szeretem, de ezzel egyedül vagyok a családban.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/24/a_remisztoen_jo_hejaban_sult_krumpli/full_commentlist/1#c39136904
Válasz erre: A rémisztően jó, héjában sült krumpli
2020-10-27T00:09:09+01:00
2020-10-27T00:09:09+01:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/24/a_remisztoen_jo_hejaban_sult_krumpli?full_commentlist=1#c39134284" class="reply_nick_733286" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39134284 );">@eßemfaßom meg áll</a>: Okos meglátás, de eddig nem tudtam, hogy sült krumplit csak fűtési szezonban lehet enni. Mert aug-ban nem fűteném fel a kandallót két szem krumpliért, akkor sem, ha lenne. Ráadásul úgy tudom, hogy a legtöbb távfűtéses, cirkós, konvektoros lakásban nincs kandalló, de tévedhetek. A másik, hogy most a vírus miatt sokan otthon dolgoznak, lehet, hogy akinek van kandallója, az begyújt reggel, de amíg dolgozni jártak, a gyerekek meg iskolába, nem hiszem, hogy bárki is begyújtotta volna a kandallót hajnalban, hogy reggelire legyen sült krumpli. Vagy reggel nem szabad sült krumplit enni? Mi általában reggelire ettük, vacsorára már komolyabb étel készült. Két szem krumplit gázsütőben megsütni pedig nem gazdaságos. De lehet, hogy te jobban tudod, mint ahogy mindent is.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/24/a_remisztoen_jo_hejaban_sult_krumpli/full_commentlist/1#c39134284
Válasz erre: A rémisztően jó, héjában sült krumpli
2020-10-26T07:11:27+01:00
2020-10-26T07:11:27+01:00
eßemfaßom meg áll
http://blog.hu/user/733286
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/24/a_remisztoen_jo_hejaban_sult_krumpli?full_commentlist=1#c39133252" class="reply_nick_648369" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39133252 );">@élhetetlen</a>: "egy egyszemélyes háztartásban nem gazdaságos az elkészítése" ez az "attól függ" kategória, ahol pl van kandalló ott pont 0 pluszköltsége van betenni a krumplit a tűztérbe.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/24/a_remisztoen_jo_hejaban_sult_krumpli/full_commentlist/1#c39133738
Válasz erre: A rémisztően jó, héjában sült krumpli
2020-10-25T22:25:40+01:00
2020-10-25T22:25:40+01:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/24/a_remisztoen_jo_hejaban_sult_krumpli?full_commentlist=1#c39133662" class="reply_nick_648369" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39133662 );">@élhetetlen</a>: nahát! Remek ötletek, köszi!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/24/a_remisztoen_jo_hejaban_sult_krumpli/full_commentlist/1#c39133662
Válasz erre: A rémisztően jó, héjában sült krumpli
2020-10-25T22:12:55+01:00
2020-10-25T22:12:55+01:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/24/a_remisztoen_jo_hejaban_sult_krumpli?full_commentlist=1#c39133462" class="reply_nick_1263873" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39133462 );">@ÍZcsiklandozó</a>: Anyu egyszerűen rákattant a mikróra, és gyorsabban elkészül benne, nem is rossz, de inkább fő, mint sül. Csak én kattantam ki. A mikrót én is használom krumplisütéshez is, ha zsiradékban akarok akár hasáb, akár szeletelt krumplit sütni, mikrózom pár percig, már félig kész, gyorsan megpirul, és kevesebb zsiradékot vesz fel.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/24/a_remisztoen_jo_hejaban_sult_krumpli/full_commentlist/1#c39133462
Válasz erre: A rémisztően jó, héjában sült krumpli
2020-10-25T21:37:35+01:00
2020-10-25T21:37:35+01:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/24/a_remisztoen_jo_hejaban_sult_krumpli?full_commentlist=1#c39133252" class="reply_nick_648369" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39133252 );">@élhetetlen</a>: egyedül, egy személyre készíteni valóban nem gazdaságos.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/24/a_remisztoen_jo_hejaban_sult_krumpli/full_commentlist/1#c39133252
Válasz erre: A rémisztően jó, héjában sült krumpli
2020-10-25T20:48:20+01:00
2020-10-25T20:48:20+01:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
Csak egy sztori. Szeretem a héjában sült krumplit, de egy egyszemélyes háztartásban nem gazdaságos az elkészítése, a barátnőmnél, és anyámnál szoktam kapni. Aztán anyunak adtam a 27 literes, digitális mikrómat, mert ott szoktunk többen lenni hét végén, vettem magamnak kisebbet, Hétvégén reggel anyu mondja, hogy van héjában sütött krumpli, a mikróban sütötte. Hát kikattantam, mert azért az nem ugyanolyan, mint a sütőben sütött. Vette az adást.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/25/almas_pite_leveles_tesztabol/full_commentlist/1#c39131624
Válasz erre: Almás pite leveles tésztából
2020-10-25T14:17:19+01:00
2020-10-25T14:17:19+01:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/25/almas_pite_leveles_tesztabol?full_commentlist=1#c39131614" class="reply_nick_1559452" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39131614 );">@Dulifuli ikszdé</a>: igaz lehet!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/09/27/vadas_zsemlegomboccal_es_csotesztaval/full_commentlist/1#c39095408
Válasz erre: Vadas zsemlegombóccal és csőtésztával
2020-10-18T09:30:06+02:00
2020-10-18T09:30:06+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/09/27/vadas_zsemlegomboccal_es_csotesztaval?full_commentlist=1#c39095380" class="reply_nick_1366454" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39095380 );">@kobold63</a>: remek ötletek! A vadhoz csodás a csipkebogyó lekvár, vadassal még nem próbáltam. Mivel én sertéssel készítettem ennél a receptnél, abból kihagynám, de ha marhát főzök legközelebb, kipróbálom!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/09/27/vadas_zsemlegomboccal_es_csotesztaval/full_commentlist/1#c39095380
Válasz erre: Vadas zsemlegombóccal és csőtésztával
2020-10-18T09:25:41+02:00
2020-10-18T09:25:41+02:00
kobold63
http://blog.hu/user/1366454
Édesanyám receptje szerint csinálom, vadból vagy marhából. Alaposan megspékelem füstölt szalonnával és a pácból kivéve a körbepirítás után a zöldségekre fektetve a sütőben sütöm-párolom. A végén a zöldségek is kapnak egy kis lepirítást. Hecsedli lekvárral szeretjük, a tányérra szedve.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/09/retro_kokuszgolyo_309/full_commentlist/1#c39065966
Válasz erre: Retro kókuszgolyó
2020-10-11T16:09:00+02:00
2020-10-11T16:09:00+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/09/retro_kokuszgolyo_309?full_commentlist=1#c39065080" class="reply_nick_733286" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39065080 );">@eßemfaßom meg áll</a>: szerintem manapság bármennyire ismert és szeretett desszert, mégis ritkán készítik, mert sokkal több “divat-süti” kering aktuálisan. Én is régen készítettem, szinte meg is feledkeztem már róla. Gyermekkoromban minden hónapban, minden ünnepen készítettük, de nem csak mi, a környezetünkben mindenki. Amíg a gyerekeim picik voltak, akkor is többször készítettük, amolyan gyerekbarát volta miatt. Szerintem elfeledett süti, de nem csak nálam... 30-40 éve lényegesen népszerűbb volt. Azért köszi a megjegyzést!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/09/retro_kokuszgolyo_309/full_commentlist/1#c39065080
Válasz erre: Retro kókuszgolyó
2020-10-11T13:14:33+02:00
2020-10-11T13:14:33+02:00
eßemfaßom meg áll
http://blog.hu/user/733286
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/09/retro_kokuszgolyo_309?full_commentlist=1#c39063784" class="reply_nick_1263873" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39063784 );">@ÍZcsiklandozó</a>: A retró valami régi, egykor trendi de azóta eltűnt cucc visszahozása a jelenbe, a kókuszgólyó folyamatosan jelen van soksok évtizede. A zsemle sem retro attól, hogy nagyanyám is evett zsemlét 55-ben
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/09/retro_kokuszgolyo_309/full_commentlist/1#c39063784
Válasz erre: Retro kókuszgolyó
2020-10-11T08:41:02+02:00
2020-10-11T08:41:02+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/09/retro_kokuszgolyo_309?full_commentlist=1#c39063762" class="reply_nick_733286" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39063762 );">@eßemfaßom meg áll</a>: mitől nem?
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/09/retro_kokuszgolyo_309/full_commentlist/1#c39063762
Válasz erre: Retro kókuszgolyó
2020-10-11T08:31:37+02:00
2020-10-11T08:31:37+02:00
eßemfaßom meg áll
http://blog.hu/user/733286
De ez mitől retro?
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/09/retro_kokuszgolyo_309/full_commentlist/1#c39063462
Válasz erre: Retro kókuszgolyó
2020-10-10T23:54:58+02:00
2020-10-10T23:54:58+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/09/retro_kokuszgolyo_309?full_commentlist=1#c39063398" class="reply_nick_143338" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39063398 );">@Sunny Days</a>: holnap össze is dobhatod! Villámgyorsan készen van!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/09/retro_kokuszgolyo_309/full_commentlist/1#c39063398
Válasz erre: Retro kókuszgolyó
2020-10-10T22:53:36+02:00
2020-10-10T22:53:36+02:00
Sunny Days
http://blog.hu/user/143338
hú, de megkívántam!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/09/retro_kokuszgolyo_309/full_commentlist/1#c39062042
Válasz erre: Retro kókuszgolyó
2020-10-10T16:40:44+02:00
2020-10-10T16:40:44+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/09/retro_kokuszgolyo_309?full_commentlist=1#c39061816" class="reply_nick_408945" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39061816 );">@odamondó</a>: ugye-ugye?
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/10/09/retro_kokuszgolyo_309/full_commentlist/1#c39061816
Válasz erre: Retro kókuszgolyó
2020-10-10T16:00:56+02:00
2020-10-10T16:00:56+02:00
odamondó
http://blog.hu/user/408945
Karácsonykor szoktam elengedni az agarakat na olyankor ebből egy tállal tudok bedobni.<br />
Igen kiváló desszert.<br />
<br />
Aminek a közepén van cseresznye az is kiváló verzió.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/09/27/vadas_zsemlegomboccal_es_csotesztaval/full_commentlist/1#c39011992
Válasz erre: Vadas zsemlegombóccal és csőtésztával
2020-09-29T20:58:37+02:00
2020-09-29T20:58:37+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/09/27/vadas_zsemlegomboccal_es_csotesztaval?full_commentlist=1#c39011962" class="reply_nick_1534646" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39011962 );">@nincs1agy</a>: bevallom, én abból még nem ettem, de biztosan nagyon finom!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/09/27/vadas_zsemlegomboccal_es_csotesztaval/full_commentlist/1#c39011962
Válasz erre: Vadas zsemlegombóccal és csőtésztával
2020-09-29T20:55:18+02:00
2020-09-29T20:55:18+02:00
nincs1agy
http://blog.hu/user/1534646
Nyúlból a legjobb..
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/09/27/vadas_zsemlegomboccal_es_csotesztaval/full_commentlist/1#c39011236
Válasz erre: Vadas zsemlegombóccal és csőtésztával
2020-09-29T19:00:32+02:00
2020-09-29T19:00:32+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/09/27/vadas_zsemlegomboccal_es_csotesztaval?full_commentlist=1#c39009464" class="reply_nick_437508" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39009464 );">@Vén motoros</a>: köszönöm a kommentet!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/09/27/vadas_zsemlegomboccal_es_csotesztaval/full_commentlist/1#c39011208
Válasz erre: Vadas zsemlegombóccal és csőtésztával
2020-09-29T18:54:08+02:00
2020-09-29T18:54:08+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/09/27/vadas_zsemlegomboccal_es_csotesztaval?full_commentlist=1#c39008546" class="reply_nick_290897" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39008546 );">@Andrass9</a>: köszönöm a megjegyzést!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/09/27/vadas_zsemlegomboccal_es_csotesztaval/full_commentlist/1#c39009464
Válasz erre: Vadas zsemlegombóccal és csőtésztával
2020-09-29T12:32:59+02:00
2020-09-29T12:32:59+02:00
Vén motoros
http://blog.hu/user/437508
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/09/27/vadas_zsemlegomboccal_es_csotesztaval?full_commentlist=1#c39008546" class="reply_nick_290897" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39008546 );">@Andrass9</a>: Mártás: nagyon függ attól, hogy MILYEN az a mustár. A Globus nagyon savas, ahhoz nemigen kell ecet . Egyes mustárok eszméletlen sósak, amellett, hogy erősek. Elsózzák a vadasszószt, nem lesz pikáns. Pedig az a barnacukor-mustár-babér-boróka (esetleg borecet, lime) mixtől lesz pikáns. A mustár fajtáját meg kell válogatni a személyes ízlésünk szerint. Mivel a mártás barnacukorral készül, a ribizlildzsem édessége szerintem nem hiányzik bele. Amúgy vadhúshoz jól megy az áfonya és a ribizlidzsem is, de én pont a vadas mártásban nem tudom elképzelni, márcsak a színe miatt sem. A vadas mártás sárgás!. Nem pirosas. Ha már kívánkozik belé ecet, akkor valami borecetet vagy lime levet tennék bele. Amúgy korrekt recept. A zöldségek pácolását még nem próbáltam. Érdekes gondolat.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/09/27/vadas_zsemlegomboccal_es_csotesztaval/full_commentlist/1#c39008546
Válasz erre: Vadas zsemlegombóccal és csőtésztával
2020-09-29T10:02:43+02:00
2020-09-29T10:02:43+02:00
Andrass9
http://blog.hu/user/290897
A mártásból az ecetet kihagynám, és egy fél üveg ribizlilekvárral helyettesíteném. Óriási künbség az ízben :)<br />
Amúgy becsületes recept ...
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/08/07/hideg_gyumolcsleves_egyszeruen/full_commentlist/1#c38991182
Válasz erre: Hideg gyümölcsleves egyszerűen
2020-09-25T13:49:10+02:00
2020-09-25T13:49:10+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/08/07/hideg_gyumolcsleves_egyszeruen?full_commentlist=1#c38991176" class="reply_nick_1554164" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38991176 );">@Sportman89</a>: nagyon örülök!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/08/07/hideg_gyumolcsleves_egyszeruen/full_commentlist/1#c38991176
Válasz erre: Hideg gyümölcsleves egyszerűen
2020-09-25T13:46:37+02:00
2020-09-25T13:46:37+02:00
Sportman89
http://blog.hu/user/1554164
Gratulálok a bejegyzéshez, tetszik ez nekem a <a rel="nofollow" href="https://izcsiklandozo.blog.hu">izcsiklandozo.blog.hu</a> -n.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/09/18/fuges_piskotarolad/full_commentlist/1#c38977390
Válasz erre: Fügés piskótarolád
2020-09-22T16:59:37+02:00
2020-09-22T16:59:37+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/09/18/fuges_piskotarolad?full_commentlist=1#c38977092" class="reply_nick_290897" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38977092 );">@Andrass9</a>: örülök, hogy tetszik!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/09/18/fuges_piskotarolad/full_commentlist/1#c38977092
Válasz erre: Fügés piskótarolád
2020-09-22T15:26:20+02:00
2020-09-22T15:26:20+02:00
Andrass9
http://blog.hu/user/290897
Szép!!!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2019/12/27/rumos-dios_holdak/full_commentlist/1#c38970960
Válasz erre: Rumos-diós holdak
2020-09-21T07:17:46+02:00
2020-09-21T07:17:46+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2019/12/27/rumos-dios_holdak?full_commentlist=1#c38970944" class="reply_nick_758300" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38970944 );">@miver748</a>: miben segíthetek?
https://izcsiklandozo.blog.hu/2019/12/27/rumos-dios_holdak/full_commentlist/1#c38970944
Válasz erre: Rumos-diós holdak
2020-09-21T07:14:51+02:00
2020-09-21T07:14:51+02:00
miver748
http://blog.hu/user/758300
Nem sikerül a szaggatás, csak az első.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/09/20/fuges-karamellas_trifle/full_commentlist/1#c38966570
Válasz erre: Fügés-karamellás trifle
2020-09-20T13:13:45+02:00
2020-09-20T13:13:45+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/09/20/fuges-karamellas_trifle?full_commentlist=1#c38966554" class="reply_nick_1553644" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38966554 );">@Julianna T.</a>: Örülök, hogy tetszik! Próbáld bátran, nagyon finom!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/09/20/fuges-karamellas_trifle/full_commentlist/1#c38966554
Válasz erre: Fügés-karamellás trifle
2020-09-20T13:10:41+02:00
2020-09-20T13:10:41+02:00
Julianna T.
http://blog.hu/user/1553644
Isteni finom lehet,kipróbálom☺️
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/05/25/kapros_turogaluska/full_commentlist/1#c38548520
Válasz erre: Kapros túrógaluska
2020-05-26T22:02:36+02:00
2020-05-26T22:02:36+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/05/25/kapros_turogaluska?full_commentlist=1#c38548504" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38548504 );">@Attilajukkaja</a>: ugyan! Semmi baj!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/05/25/kapros_turogaluska/full_commentlist/1#c38548504
Válasz erre: Kapros túrógaluska
2020-05-26T21:58:31+02:00
2020-05-26T21:58:31+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/05/25/kapros_turogaluska?full_commentlist=1#c38548476" class="reply_nick_1263873" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38548476 );">@ÍZcsiklandozó</a>: <br />
Bocsi, a dl-t db-nek olvastam. :o)<br />
És köszi a gyors választ!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/05/25/kapros_turogaluska/full_commentlist/1#c38548476
Válasz erre: Kapros túrógaluska
2020-05-26T21:50:47+02:00
2020-05-26T21:50:47+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/05/25/kapros_turogaluska?full_commentlist=1#c38548462" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38548462 );">@Attilajukkaja</a>: a hozzávalóknál benne van, hogy 1 dl.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/05/25/kapros_turogaluska/full_commentlist/1#c38548462
Válasz erre: Kapros túrógaluska
2020-05-26T21:47:50+02:00
2020-05-26T21:47:50+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
Jól hangzik, de mit jelent az 1 tejföl? Egy kis poharat, vagyis 2 dl-t?
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/05/15/cukkini_palacsinta_455/full_commentlist/1#c38515102
Válasz erre: Cukkini palacsinta
2020-05-15T19:33:34+02:00
2020-05-15T19:33:34+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/05/15/cukkini_palacsinta_455?full_commentlist=1#c38515098" class="reply_nick_185278" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38515098 );">@Veron92</a>: örülök, hogy tetszik!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/05/15/cukkini_palacsinta_455/full_commentlist/1#c38515098
Válasz erre: Cukkini palacsinta
2020-05-15T19:30:55+02:00
2020-05-15T19:30:55+02:00
Veron92
http://blog.hu/user/185278
Nagyon guszta! Biztosan ki fogom próbálni.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/04/14/tejbegrizes_retes/full_commentlist/1#c38416154
Válasz erre: Tejbegrízes rétes
2020-04-16T22:14:40+02:00
2020-04-16T22:14:40+02:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/04/14/tejbegrizes_retes?full_commentlist=1#c38414154" class="reply_nick_1263873" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38414154 );">@ÍZcsiklandozó</a>: “akkor nyilván a csak kívül burkolt és a “töltelék között is tésztás” sem lehet túlságosan eltérő...”. De, ez lényeges különbség. A csak burkoltba egy masszívabb töltelék kell, hogy megálljon a lábán, nem tudsz olyan lágy krémes rétest sütni, mint a laponként töltöttel,( vagy az asztalnyira nyújtott göngyölttel). De te vagy a gasztro blogger, esetleg próbáld ki. Ízlések és pofonok… Én abban nem látok túl sok pluszt, hogy egy sűrüre füzött tejbegrízt beburkoljak papírrétegekkel. Egy mézeskrémes más eset, ott a tészta, és ez a krém ízvilágban is kiegészíti egymást. A réteslap mit ad így az egészhez? Akkor megeszem a tejbegrízt. Félre ne érts, ez csak a saját véleményem, még csak nem is kritikának szánom.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/04/14/tejbegrizes_retes/full_commentlist/1#c38414154
Válasz erre: Tejbegrízes rétes
2020-04-16T13:15:32+02:00
2020-04-16T13:15:32+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/04/14/tejbegrizes_retes?full_commentlist=1#c38412478" class="reply_nick_648369" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38412478 );">@élhetetlen</a>: remek ötletek, köszönöm!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/04/14/tejbegrizes_retes/full_commentlist/1#c38412478
Válasz erre: Tejbegrízes rétes
2020-04-16T01:31:09+02:00
2020-04-16T01:31:09+02:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
Más. Nem vagyok oda ezekért a csak beburkolt rétesekért, a házi rétesben minden réteg között volt töltelék. Nem, nem nyújtok rétestésztát, a bolti lapból imitálom a régihez hasonlót. Tejfölös darás rétes. Nem főzöm meg a darát, csak összekeverem tejföllel, tojással, kevés cukorral, és vaníliás cukorral egy híg masszává. Aztán a lapokat egyenként megkenem hol olajjal, hol vajjal, és minden lapra kenek a töltelékből. Felgöngyölöm, kicsit babrásabb betenni a tepsibe, mint a négy réteg tésztával borítottat, de megéri. Mire megsül a rétes, megfő benne a dara. Mostanában gondom van a derekammal, már feltaláltam a lapos rétest. Ugyanez, amit írtam, csak már a tepsiben kenem a lapokat, és csak lekenem a tetejét, aztán, mikor megsül, kockákra vágom. Az íze, állaga ugyanolyan, mintha felgöngyöltem volna, és jobb, mint ez a kívül csak tészta és belül a töltelék. A túrós, lekváros is így készül..
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/04/14/tejbegrizes_retes/full_commentlist/1#c38412306
Válasz erre: Tejbegrízes rétes
2020-04-15T22:50:53+02:00
2020-04-15T22:50:53+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/04/14/tejbegrizes_retes?full_commentlist=1#c38412296" class="reply_nick_1109430" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38412296 );">@oldalas</a>: szerintem igen!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/04/14/tejbegrizes_retes/full_commentlist/1#c38412296
Válasz erre: Tejbegrízes rétes
2020-04-15T22:47:56+02:00
2020-04-15T22:47:56+02:00
oldalas
http://blog.hu/user/1109430
hát ez nagyon durva, gyümölcsrizzsel is lehetne?
https://izcsiklandozo.blog.hu/2020/04/11/szines_turokrem_rolad/full_commentlist/1#c38396946
Válasz erre: Színes túrókrém rolád
2020-04-11T15:44:48+02:00
2020-04-11T15:44:48+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
Köszönöm szépen!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2019/06/28/kulonleges_sos_turogomboc/full_commentlist/1#c37374630
Válasz erre: Különleges sós túrógombóc
2019-07-01T11:07:10+02:00
2019-07-01T11:07:10+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2019/06/28/kulonleges_sos_turogomboc?full_commentlist=1#c37374280" class="reply_nick_128798" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37374280 );">@GGy</a>: Tökéletes ízpárosítás lehet, én is nagyon szeretem a fokhagymát, a kaporral sem fog összeveszni!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2019/06/28/kulonleges_sos_turogomboc/full_commentlist/1#c37374280
Válasz erre: Különleges sós túrógombóc
2019-07-01T09:31:02+02:00
2019-07-01T09:31:02+02:00
GGy
http://blog.hu/user/128798
Nagyon jó, kipróbálom. Esetleg egy gerezd fokhagymát belereszelni a tejfölbe....?
https://izcsiklandozo.blog.hu/2019/04/20/husveti_fott_tojas/full_commentlist/1#c37092746
Válasz erre: Húsvéti színes főtt tojás
2019-04-23T21:40:30+02:00
2019-04-23T21:40:30+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2019/04/20/husveti_fott_tojas?full_commentlist=1#c37085444" class="reply_nick_13819" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37085444 );">@ClownPepito</a>: örülök, hogy tetszik!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2019/04/20/husveti_fott_tojas/full_commentlist/1#c37085444
Válasz erre: Húsvéti színes főtt tojás
2019-04-22T00:35:00+02:00
2019-04-22T00:35:00+02:00
Clodovicus S. Carolus
http://blog.hu/user/13819
Óh! Ez tök jó! Majd elmesélem a feleségemnek, mert a főzés terén én csak a meós vagyok. Köszi a remek ötletet.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2019/02/02/halsalata_hidegen/full_commentlist/1#c36657114
Válasz erre: Halas saláta hidegen
2019-02-03T13:33:52+01:00
2019-02-03T13:33:52+01:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2019/02/02/halsalata_hidegen?full_commentlist=1#c36657102" class="reply_nick_1432834" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 36657102 );">@Pötyögtetek</a>: Jóóó! De nekem csak fakanalam van, pecabotom niiiincs!!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2019/02/02/halsalata_hidegen/full_commentlist/1#c36657102
Válasz erre: Halas saláta hidegen
2019-02-03T13:31:58+01:00
2019-02-03T13:31:58+01:00
Pötyögtetek
http://blog.hu/user/1432834
Légyszi légyszi!<br />
<br />
Törpeharcsa, ezüstkárász, dévérkeszeg. Ezeket lehet fogni mindenki által könnyen, nagyon nagy mennyiségben, szinte bárhol. Ezekből készítsetek kaját!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/07/30/toltott_tok_kapormartassal_825/full_commentlist/1#c36113067
Válasz erre: Töltött tök és húsgombócok kapormártással
2018-11-12T00:21:45+01:00
2018-11-12T00:21:45+01:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/07/30/toltott_tok_kapormartassal_825?full_commentlist=1#c36109969" class="reply_nick_1397283" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 36109969 );">@Wulfie</a>: Köszönöm az elismerő szavakat!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/07/30/toltott_tok_kapormartassal_825/full_commentlist/1#c36109969
Válasz erre: Töltött tök és húsgombócok kapormártással
2018-11-11T17:58:28+01:00
2018-11-11T17:58:28+01:00
Wulfie
http://blog.hu/user/1397283
Jól nyakonöntve szósszal, így igazán ÍZcsiklandozó, hehe :) Tökéletes recept, úgyis tökszezon van éppen, ha írhatom ezt. Krémleves, sült tök, bár én inkább nyáron képzelném el ezeket az ételeket, mint hűsítő leves, saláta, de biztos velem van a gond. Lényeg a lényeg csodálatos recept. <a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/spar/akcios-ujsag-csutortoktol-08-11-2018-1/">www.ujsagomat.hu/spar/akcios-ujsag-csutortoktol-08-11-2018-1/</a> Zöldségeket egyébként én általában itt szoktam vásárolni, meg a netes újságban benne vannak akciók, amiket az ember nem vesz észre, ha csak besétál a boltba
https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/09/29/sajtos-besameles_cikoria/full_commentlist/1#c35901805
Válasz erre: Sajtos-besameles cikória
2018-09-30T00:14:39+02:00
2018-09-30T00:14:39+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/09/29/sajtos-besameles_cikoria?full_commentlist=1#c35901687" class="reply_nick_1285651" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35901687 );">@takacsveca93</a>: Köszönöm! Örülök, hogy tetszik!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/09/29/sajtos-besameles_cikoria/full_commentlist/1#c35901687
Válasz erre: Sajtos-besameles cikória
2018-09-29T23:03:44+02:00
2018-09-29T23:03:44+02:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
Ízléses, tökéletes étel, hogy lenyűgözzünk vele valakit és még csak nem is nehéz elkészíteni, gratulálok :) Én hozzávalókat megnéztem, h hol a legolcsóbbak. <a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/penny-market/lapozhato-reklamujsag-csutortoktol-27-09-2018/">www.ujsagomat.hu/penny-market/lapozhato-reklamujsag-csutortoktol-27-09-2018/</a>
https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/08/17/csokolades-kaves_torta_sutes_nelkul/full_commentlist/1#c35695857
Válasz erre: Csokoládés-kávés torta sütés nélkül
2018-08-20T03:01:24+02:00
2018-08-20T03:01:24+02:00
feher01
http://blog.hu/user/1297882
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/08/17/csokolades-kaves_torta_sutes_nelkul?full_commentlist=1#c35694567" class="reply_nick_1263873" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35694567 );">@ÍZcsiklandozó</a>: Hello. Nekem is segítség a nagy poharas mérték pontosítása, de a tejföl-joghurt kérdés, továbbra is fennáll. Anyaglistában joghurtból kell egy nagy pohár, leírásban pedig tejföl van felhasználva!? Most akkor melyik a jó?
https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/08/17/csokolades-kaves_torta_sutes_nelkul/full_commentlist/1#c35694567
Válasz erre: Csokoládés-kávés torta sütés nélkül
2018-08-19T18:57:24+02:00
2018-08-19T18:57:24+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/08/17/csokolades-kaves_torta_sutes_nelkul?full_commentlist=1#c35693647" class="reply_nick_1214714" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35693647 );">@Wod Meselo</a>: Valóban minden képemet én készítem, örülök, hogy tetszenek! :)<br />
Erre a felvetésedre pedig csak azt tudom válaszolni, hogy vannak ugyan fázisfotóim, de a blog kinézetében úgy gondoltam, nem akarok ilyeneket betenni, csak alkalomszerűen esik meg. Az egynemű szót csak a csokis rétegnél használtam, ami teljesen ideillő, hiszen a puding és az olvadt csoki (állagát tekintve mindkettő sűrűn folyós) keveredik és később együtt dermed szilárddá, tehát végig egyneműek... <br />
A homogén kifejezés pedig, amit a kekszes résznél használtam, szerintem szintén helyén való, hiszen az egységességet jelenti, függetlenül a benne lévő alkotóelemek részecskéinek méretétől, hiszen egyenletesen kell, hogy összekeveredjenek, ha alaposak vagyunk! :) <br />
(Tehát nem marad a tészta egyik területén túl sok darabos elem, a másikon pedig kevés, mert az látványában sem és fogyasztás közben sem lenne mindenhol ugyanolyan...) :)
https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/08/17/csokolades-kaves_torta_sutes_nelkul/full_commentlist/1#c35694507
Válasz erre: Csokoládés-kávés torta sütés nélkül
2018-08-19T18:37:06+02:00
2018-08-19T18:37:06+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/08/17/csokolades-kaves_torta_sutes_nelkul?full_commentlist=1#c35693623" class="reply_nick_1214714" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35693623 );">@Wod Meselo</a>: Szia! :) Köszönöm, hogy részletesen olvasgatod a receptjeimet és felhívtad a figyelmemet, hogy nem grammban adtam meg a tejföl mennyiségét! Valóban rutinnal írtam háziasszonyként a nagy pohár meghatározást, javítom, 330 grammot jelent. :) <br />
Hányavetinek ezt azért mégsem érzem, nyilván aki ritkán jár a magyar konyhában, ahol rendszeresek az ilyen kifejezések, érezheti annak... <br />
Az alapos olvasgatásod azonban nem volt mindenhol alapos, mert a tejföl a kávés rétegbe került, ami az elkészítés résznél is jelezve lett, azt úgy tűnik átugrottad.... :)
https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/08/17/csokolades-kaves_torta_sutes_nelkul/full_commentlist/1#c35693647
Válasz erre: Csokoládés-kávés torta sütés nélkül
2018-08-19T15:50:47+02:00
2018-08-19T15:50:47+02:00
Wod Meselo
http://blog.hu/user/1214714
Ja igen, még valami . Látható, hogy a képeket magad készítetted, nem lehetne a munkafázisokról is? Namár csak azért mert ha nem darálod le a kekszet akkor sose lesz egynemű- a te szóhasználatoddal homogén- hiszen nagyobb darabok márványozottá teszik a tészta keresztmetszetét.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/08/17/csokolades-kaves_torta_sutes_nelkul/full_commentlist/1#c35693623
Válasz erre: Csokoládés-kávés torta sütés nélkül
2018-08-19T15:44:06+02:00
2018-08-19T15:44:06+02:00
Wod Meselo
http://blog.hu/user/1214714
Hello<br />
<br />
Az anyaghànyad felsorolásánál említésre kerül -elég hányaveti módon- egy bizonyos 'nagy poharas natúr joghurt' ami aztán nincs említve soha többé. Azzal akkor most mi a teendő? Nem lehetne pontos mennyiséget meghatározni? Tekintve, hogy bizonyos országokban különböző a mennyisége a 'nagy pohárnak'.<br />
<br />
Köszönöm.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/08/12/szilvas-fahejas_galette/full_commentlist/1#c35660067
Válasz erre: Szilvás-fahéjas galette
2018-08-12T17:23:06+02:00
2018-08-12T17:23:06+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/08/12/szilvas-fahejas_galette?full_commentlist=1#c35660057" class="reply_nick_1285651" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35660057 );">@takacsveca93</a>: Köszönöm szépen kedves Veca! Örülök, hogy tetszik!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/08/12/szilvas-fahejas_galette/full_commentlist/1#c35660057
Válasz erre: Szilvás-fahéjas galette
2018-08-12T17:20:32+02:00
2018-08-12T17:20:32+02:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
Teljesen odáig vagyok és vissza, hihetetlenül jó recept, isteni! :) Köszönöm!<br />
<a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/penny-market/lapozhato-reklamujsag-csutortoktol-09-08-2018/">www.ujsagomat.hu/penny-market/lapozhato-reklamujsag-csutortoktol-09-08-2018/</a>
https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/08/01/hagyomanyos_barack-suti_nem_hagyomanyos_kontosben/full_commentlist/1#c35607643
Válasz erre: Hagyományos "Barack-süti" nem hagyományos köntösben
2018-08-02T14:19:49+02:00
2018-08-02T14:19:49+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/08/01/hagyomanyos_barack-suti_nem_hagyomanyos_kontosben?full_commentlist=1#c35607589" class="reply_nick_400057" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35607589 );">@Nyuladék</a>: Nagyon köszönöm!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/08/01/hagyomanyos_barack-suti_nem_hagyomanyos_kontosben/full_commentlist/1#c35607589
Válasz erre: Hagyományos "Barack-süti" nem hagyományos köntösben
2018-08-02T14:12:32+02:00
2018-08-02T14:12:32+02:00
Nyuladék
http://blog.hu/user/400057
Minden szavaddal egyetértek a lagzis sütikkel kapcsolatban! A galéria meg csodás, nagyon szép lett mind, nem is lenne szívem megenni... talán csak egyet az íze kedvéért :)
https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/07/13/konyakos-mustaros_csirkemajpastetom/full_commentlist/1#c35518497
Válasz erre: Konyakos-mustáros csirkemájpástétom
2018-07-15T14:49:46+02:00
2018-07-15T14:49:46+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/07/13/konyakos-mustaros_csirkemajpastetom?full_commentlist=1#c35518329" class="reply_nick_1352312" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35518329 );">@bridge over troubled water</a>: Nekem kifejezetten az a tapasztalatom, hogy puhább marad, ha utólag sózom.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/07/13/konyakos-mustaros_csirkemajpastetom/full_commentlist/1#c35518329
Válasz erre: Konyakos-mustáros csirkemájpástétom
2018-07-15T14:07:19+02:00
2018-07-15T14:07:19+02:00
bridge over troubled water
http://blog.hu/user/1352312
A szárnyasok mája nem keményszik meg, ha sütés közben megsózod, ez csak a sertésmájra jellemző.
https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/07/13/konyakos-mustaros_csirkemajpastetom/full_commentlist/1#c35517297
Válasz erre: Konyakos-mustáros csirkemájpástétom
2018-07-15T09:39:29+02:00
2018-07-15T09:39:29+02:00
ÍZcsiklandozó
http://blog.hu/user/1263873
<a href="https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/07/13/konyakos-mustaros_csirkemajpastetom?full_commentlist=1#c35517269" class="reply_nick_40706" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35517269 );">@zoli913</a>: Természetesen!
https://izcsiklandozo.blog.hu/2018/07/13/konyakos-mustaros_csirkemajpastetom/full_commentlist/1#c35517269
Válasz erre: Konyakos-mustáros csirkemájpástétom
2018-07-15T09:30:51+02:00
2018-07-15T09:30:51+02:00
zoli913
http://blog.hu/user/40706
Mit tegyek, ha nincs kéznél friss fűszer? Szárított mehet a májra?