ÍZcsiklandozó

Tojáskrém, ahogy én készítem

2021. január 03. 11:10 - ÍZcsiklandozó

... retek mikrozölddel

img_0021-1.jpg

 

Túl az előző év végi ünnepi lakmározásokon jól esik egy hús mentes, de mégis laktató, fehérjében gazdag finom reggelire vagy vacsorára való. Tavaszias ízű retekkel vagy egyéb zöldséggel kínálva jól esik a leghidegebb tél végi napokon is. Mikrozöldséggel megkoronázva pedig még különlegesebbé tehetjük. 
Azt hiszem, ez a kennivaló minden háztartás kedveltje és bizonyára minden háziasszony esküszik a saját receptjére, ami így is van jól.

 

Én így készítem:

 

img_0031-1.jpg

 

Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 3 ek majonéz
- 1 ek tejföl
- 1 tk mustár
- só
- bors, rózsabors
- 2 csokor retek mikrozöld

Elkészítés
A tojásokat megmossuk, lábasba tesszük és egy evőkanál sóval valamint annyi vízzel, amennyi ellepi közepes lángon keményre főzzük. (8-10 perc alatt)
Kihűtjük, megpucoljuk, majd egy mély tálkába nagylyukú reszelőn belereszeljük. (Nem tévedés, így szép egyenletesen marad benne a tojásfehérje, és villámgyorsan el is készíthető)
Egy másik tálkában összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a mustárt és a fűszereket, majd a reszelt főtt tojáshoz adjuk. Finom mozdulatokkal összekeverjük és fél órára hűtőbe tesszük. 
Tálaláskor megszórjuk retek mikrozöldséggel, frissen őrölt rózsaborssal és friss-ropogós magvas kenyeret, hónapos retket kínálunk mellé.

 

img_0022-1.jpg

 

Gazdagíthatjuk zöldhagymával is ízlés szerint.

 

img_0026-1.jpg

 

Az új esztendőben életmódváltók, diétázók is bátran fogyaszthatják, javaslom, hogy ebben az esetben majonéz helyett joghurtot használjanak az elkészítéshez. 


img_0018-1.jpg

 

Finom, gyorsan és könnyen elkészíthető kence, amit munkahelyre vagy iskolába is magunkkal vihetünk.

 

img_0024-1.jpg

 

Egészséget, jó étvágyat kívánok hozzá!

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: gyors vacsorák

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr4616369938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása