ÍZcsiklandozó

Szezámmagos fetasajtos rétes

2022. június 17. 17:23 - ÍZcsiklandozó

img_4796-1.jpeg

 

Ezennel megnyitom az igazi nyári időszakot! Vége lett az iskoláknak, elkezdődött a vakáció, és végre az időjárás is valódi nyári arcát mutatja. Hétvégén már rengeteg program vár mindenkit, ezért jól jönnek a gyorsan elkészíthető meleg ételek, amik még ráadásul finomak és laktatóak is. Az sem utolsó szempont, ha akár nagyobb, középiskolába, egyetemre járó gyerkőceink is elkészíthetik, természetesen szigorúan előzetes konyhai "oktatás" után (kés használat, tűzhelykezelés, stb.)

Ezt a rétest szerintem nagyon fogja szeretni mindenki, mert mindössze fél óra alatt elkészíthető, de akár variálható is (plusz zöld vagy lilahagymával, olíva bogyóval, egyéb fűszerekkel. A benne lévő feta sajt kellemesen olvadttá válik a sütés közben, ami ellenállhatatlanná teszi, érdemes ezért már előre 2 adagot "gyártani" belőle személyenként.

 

Íme a receptje:

img_4788-1.jpeg

 

Hozzávalók:
(személyenként)

- 2 db réteslap
- 5 dkg fetasajt (szeletben)
- kevés olvasztott vaj
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- só, bors
A tetejére
- 2 evőkanál fekete és fehér szezámmag
 
Elkészítés:
A réteslapokat vizes ruhán kihajtogatjuk. Egyenként megkenjük kevés olvasztott vajjal, majd keresztben rárakjuk a feta sajt szeletet. A friss kakukkfűvel megszórjuk.  A tésztát hajtogatva a sajtszeletet beburkoljuk, batyu formára igazítjuk, majd a tetejét lekenjük kevés olvasztott vajjal. Megszórjuk a fekete és fehér szezámmaggal, (én a Fűszerésztől szereztem be), majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 20-25 perc alatt piros-ropogósra sütjük. 
Azonnal tálaljuk.
img_4804-1.jpeg
Ugye milyen egyszerű? Jól illik hozzá a pikáns ketchup.
img_4799_1_-1.jpeg
Ez a receptem megjelent a Kifőztük gasztromagazinban is, olvassátok szeretettel!
img_4807-1.jpeg
Készítsétek el, jó étvágyat kívánok hozzá!
img_4806-1.jpeg
Szólj hozzá!
Címkék: gyors vacsorák

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr5517860575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása