
A nyár végeláthatatlan lehetőséget kínál arra, hogy gyümölcsös finomságokkal kényeztessük magunkat. Túl a málnás, meggyes, cseresznyés sütemények időszakán, már kapható a hazai szilva, a nektarin, a sárgabarack. Bármelyik alkalmas arra, hogy ezt az egyszerű receptet elkészítsük vele. Rétestésztát magunk is gyúrhatunk, de ha nem vagyunk ehhez elég bátrak, vagy egyszerűen csak könnyíteni szeretnénk a munkafolyamaton, akkor bátran vessük be a bolti rétestésztát erre.
Szerencsére a süti gyönyörű látványát egészen egyszerű technikával el lehet érni, nincs szükség komolyabb szaktudásra, így bátran megkérhetjük a gyerekeket is, hogy segítsenek az elkészítésében.
Látványos, egyszerű finomság, egy laktató leves után akár önállóan is fogyaszthatjuk, de vendégvárónak, délutáni sütizéshez is jó választás. A tészta szélek kellemesen roppannak sülés után, a töltelék viszont puha és krémes. Igazán különleges finomság!
Íme a recept:

Hozzávalók:
- 1 csomag rétestészta
- 5-6 db szilva
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 2 egész tojás
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 bögre tej
a forma és a tésztaszélek kenéséhez:
- kevés olaj
a tetejére:
- kevés porcukor
Elkészítés:
A szilvákat mossuk meg, vágjuk félbe, magját távolítsuk el. Ezután szeleteljük fel vékonyan. Hintsük meg vaníliás cukorral és őrölt fahéjjal, keverjük össze és tegyük félre felhasználásig.
(TIPP: Ha csak felnőtteknek készítjük, locsoljuk meg egy kupica jóféle rummal, különösen finom ízt ad neki.)
A sütőformát olajozzuk ki, a sütőt melegítsük elő 190 fokra.
A réteslapokat hajtogassuk ki, majd laponként nagyjából 2-2,5 cm vastagságban hajtogassuk össze legyező szerűen. Ügyes mozdulattal körbe-körbe haladva helyezzük bele a sütőformába, míg minden réteslap el nem fogy.
Robotgép táljába üssük bele az egész tojásokat, (nekem Anka robotgépem segített) adjuk hozzá a cukrot, keverjük 1-2 percig, majd adjuk hozzá a tejet és azzal is keverjük össze.
A fahéjas, vaníliás szilvaszeleteket dugdossuk be a réteslapok közé, egyenletesen elosztva, majd a tojásos, tejes keverékkel locsoljuk meg. A tészta széleit kenjük meg kevés olajjal.
Toljuk a sütőbe, és süssük nagyjából 40 percig. Ha nagyon pirulna a tészta széle, finoman fedjük le alufóliával.
A sütőből kivéve hűtsük langyosra, majd szórjuk meg kevés porcukorral.
Tálalhatjuk is!

Más gyümölcsökkel is nagyon finom, érdemes kipróbálni!

Langyosan a legfinomabb, de hidegen is kitűnő.

Készítsétek el, jó étvágyat hozzá!
