ÍZcsiklandozó

Húsvéti csokifészek

2020. április 12. 16:57 - ÍZcsiklandozó

img_3530-1.jpg

 

Az idei Húsvét más, mint a többi... nincs összejárás, családi, baráti ünneplés. Azt hiszem, ilyenkor azonban nem szabad elhanyagolni magunkat, oda kell figyelni mit eszünk, iszunk, még jobban, mint máskor. Sőt..."bűnöznünk" is szabad egy kis csemegézéssel. Ha pedig gyerkőc is van a családban, szinte kötelező!

Ennek a finomságnak az előnye, hogy 15 perc alatt összedobható, csupán három hozzávaló kell az elkészítéséhez. Ugye milyen jól hangzik?
Szóval, ha gyerekekkel ünnepeltek, ha egyedül, de még nem készítettetek semmilyen nassolni valót, akkor ez a recept most tökéletes választás!

Aki szereti a Bounty csokit, az különösképp figyeljen, mert bámulatosan hasonló ízvilág!

Íme:

 

img_3526-1.jpg

 

Hozzávalók: (8 db-hoz)

- 15 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg étcsokoládé
- fehér apró csokitojások

Elkészítés:

A kókuszreszeléket sütőpapírral béllet tepsire szórjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt kissé megpirítjuk. Amíg pirul, addig mikróban megolvasztjuk a csokoládét. A sütőből kivett kókuszreszeléket tálba szórjuk, ráöntjük az olvadt csokoládét és alaposan összekavarjuk. Langyosra hűtjük a masszát, közben kibélelünk tiszta sütőpapírral egy tepsit. Evőkanállal halmokat rakosgatunk a csokis-kókuszos keverékből a tepsire, kerek alapú formákra igazítjuk, majd betesszük 15 percre a hűtőbe. Kivéve kisebb mélyedéseket nyomunk egy kiskanállal a kerek halmok közepébe, ezzel alakítjuk ki a fészket.
Visszatesszük a hűtőbe teljes dermedésig.

Tálaláskor a fészkek mélyedésében elosztjuk a csokitojásokat és már fogyaszthatjuk is.

 

img_3532-1.jpg

 

Ugye milyen egyszerű? A csoki és a kókusz tömény élvezet, a látvány pedig igazán Húsvéthoz illő!

 

img_3550-1.jpg

 

Gyerekekkel is elkészíthető, sőt... ők élvezik majd csak igazán!

Jó étvágyat hozzá!

 

img_3548-1.jpg

 

Egyszerű, gyors, álom finom...

 

img_3529-1.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: Desszertek

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr5015607928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása