No, ehhez a hétvégi finomsághoz túl sok receptet nem tudok írni, mert szerintem az élet egy olyan egyszerű dolgai közzé tartozik, amit az ember túl sokáig nem taglal.
Történetesen szuper jó áron jutottam egy áruházban édesburgonyához, amit majd köretként vagy egytálételként szeretnék elkészíteni, Mivel azonban szeretem a zöldségeket csak úgy rágcsálni, gondoltam, most kipróbálom nem csak nyersen, hanem alaposan átsütve, chipsként.
Próba szerencse!
Hát szerencse lett! Azt már korábban is tudtam, hogy chips készíthető nem csak sütőben, hanem mikróban is, így most ennek használatára esett a választásom.
Így készítettem:
Az édesburgonyát uborkagyalun leszeleteltem. Kevés olajat öntöttem egy tálba, amit sóval, durvára őrölt borssal, chilivel és friss, apróra vágott rozmaringgal ízesítettem. Ráöntöttem az édesburgonyára, alaposan átforgattam, hogy mindenhol bevonja. A mikróba sütőpapírt tettem, erre rakosgattam egymás mellé a chipsnek valót. 2 percig az egyik oldalán sütöttem a szeleteket, megforgattam ( ezalatt picit ki is gőzöltek ) majd kb másfél percig a másik oldalukat is mikróztam. Figyelni kell, ekkor már gyorsan túlsül! Nem vagyok nagy chips evő, de ez szenzációs ropogtatnivaló lett!
Próbáljátok ki bátran!