Ezt a zseniális, laktató, látványos és kellően férfias klasszikus ételt a Wellingtont, újragondolva, sajtos verzióban, a Zémagazinban láttam, ami azonnal felkorbácsolta a fantáziámat. Tudtam, hogy el kell készítenem, amit mondanom sem kell, természetesen nem is bántam meg. Én kiegészítettem és felturbóztam az ottani verziót még gombával, ami szerintem elmaradhatatlan! A bevezetőt nem is akarom tovább szaporítani, mert már egészen biztosan a látványtól is kedvet kaptatok, és akárcsak én, azonnal bele is harapnátok!
Jöjjön hát a recept, amit mutatom is, hogyan készítettem:
Hozzávalók: (2 személyre)
- 1 csomag leveles tészta
- 2 db natúr camembert sajt
- 2 nagy szelet sonka
- 4-5 fej nagyobb csiperke gomba
- pici olaj
- só, bors, kevés chili (ízlés szerint egyéb fűszerek)
- 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
A leveles tésztát széthajtogatjuk, majd az egyik széléből levágunk egy vékony csíkot, amiből díszítésképpen formákat vághatunk majd a tetejére.
A fennmaradó részt megfelezzük.
A gombát kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, pár percig pirítjuk.
A képen látható módon mindkét tészta tetejére egy-egy szelet sonkát terítünk. Erre ültetjük a camembert sajtot, aminek a tetejére ráhalmozzuk a gombát.
Szükség esetén ekkor még plusz fűszereket adhatunk hozzá.
A tészta széleit szépen felhajtogatva becsomagoljuk a rakományt. A vékony csík tésztából kedvünk szerint formákat vághatunk, amit a batyukra helyezünk díszítésként, majd kissé felvert tojással szépen megkenjük a tészta teljes tetejét.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd 180 fokon 20-25 perc alatt gyönyörű pirosra sütjük.
Azt hiszem, ennél gyorsabban ilyen csodás, forró különlegességet nehezen tudunk előállítani! Egy pohár borral, dióval, friss rozmaringgal mennyei! Akár ünnepi asztalra vagy vendégvárásra is bátran előrukkolhatunk vele, egészen biztosan mindenkit lenyűgözünk majd vele!
Próbáljátok ki, jó étvágyat hozzá!
És amint tudjátok már: FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!