ÍZcsiklandozó

Hagymás csirkemáj

2017. augusztus 06. 08:18 - ÍZcsiklandozó

Van úgy, hogy a rohanó hétköznapokban vagy hétvégéken farkaséhesen esik haza az ember. Ilyenkor szuper választás a villámgyorsan elkészíthető, laktató hagymás csirkemáj.
Rögtönzött vacsoraként leginkább csak friss ropogós kenyérrel, majonézzel és ketchuppal vagy savanyúsággal kedvelem.
Mivel nálunk nagy sikernek örvendő étel, így gyakran a hétvégi ebédek második fogásaként is az asztalra kerül, ilyenkor azonban sós burgonyával vagy párolt rizzsel tálalom.

Én így készítem:

Hozzávalók: (2-3 személyre)

- 0.5 kg csirkemáj
- 2-3 nagy fej vöröshagyma
- olaj vagy zsír a sütéshez
- bors, majoranna és só, ízlés szerint

 

Elkészítés:

A májat megtisztítjuk a felesleges hártyáktól, alaposan folyó hideg víz alatt átmossuk, lecsepegtetjük.

Kevés olajon vagy zsíron a megtisztított és  karikára vágott jókora vöröshagymákat megpirítunk. (Én a hagyma dinsztelésekor mindig hintek rá egy csipet sót, amitől könnyebben emészthetővé válik)

Hozzáadjuk a májat, és elkezdjük pirítani közepes tűzön, miközben hozzáadjuk a borsot (tetszőleges mennyiségben), a majorannát, majd a kakukkfüvet. Így pirítjuk fedő alatt pár percig, hogy biztosan átsüljön,majd fedő nélkül nagy lángon további 1-2 percig. 
Ennél a pontnál jegyzem meg, hogy kifejezetten veszélyes étel, mert kiszámíthatatlan pillanataiban durran, pukkan, fröcsköl, jó vigyázni vele, de íze mindenért kárpótol!

 

Sózni kizárólag kész állapotban, leginkább már csak a tányéron szoktam, különben elveszíti puhaságát, megkeményedik.

 

Szólj hozzá!
Címkék: gyors vacsorák

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr4812720826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása