ÍZcsiklandozó

Alma-répa-cékla turmix

2017. október 31. 20:17 - ÍZcsiklandozó

...fahéjjal és gránátalmával turbózva

23157532_1672861306110924_994051267_o.jpg

Szerintem nincs olyan ember, aki ne vigyázna valamilyen szinten az egészségére. Nálam ez elvi kérdés, próbálok odafigyelni arra, hogy mit eszek és mit iszok. 

Rengeteg nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok, ezeket gyakran társítom is egymással. Ilyenkor ősszel kúra szerűen fogyasztom, napi szinten a frissen préselt gyümölcsleveket, melyek közül az egyik kedvencem az alma-répa-cékla párosítás.
Ha a világhálón kalandoztok, Miracle juice néven találhattok róla bőven ódákat zengő cikkeket. Szerintem nekem nem kell taglalnom milliónyi jótékony hatását, alapvetően ezen a blogon elegendő annyit érvelnem mellette, hogy az íze csodálatos!


Most egy fahéjas, gránátalmával kiegészített változatot hoztam, ha van kedvetek kipróbálni, mutatom, hogyan készül:

 

23157837_1672864162777305_1021257091_o.jpg

 

Hozzávalók: (személyenként)

- 1 db alma
- 1 db közepes cékla
- 1 db nagy répa
- ízlés szerint fahéj és gránátalma

Elkészítés:

Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk és héjastól együtt felkockázzuk.
A répát és a céklát meghámozzuk, az almával megegyező méretűre vágjuk.
Én gyümölcscentrifugát használok, de egyszerű turmixgépben is elkészíthető kevés víz hozzáadásával, ilyenkor persze rostosabb, sűrűbb italt kapunk, mint centrifugázással. Mivel én is szeretem a "sűrűjét", a préselt gyümölcshúsból mindig adok a pohár tartalmához belőle. (A képeken is ezt látjátok.)

 

23113614_1672863869444001_94457288_n.jpg

 

Aki gyümölcscentrifugát használ, először a céklát és az almát préselje át vegyesen, majd a répát, amelyhez szintén érdemes almát adni. Ez azért célszerű, mert az alma segíti a keményebb zöldségek átpréselődését.

Tehát a gép adagolójába helyezzük az aprított zöldséget, gyümölcsöt és egyszerűen kipréseljük a levét.
Frissen pohárba töltjük, hozzákeverünk néhány szemet a gránátalma magvas húsából,megszórjuk fahéjjal és már ihatjuk is.

Aki nem kedveli a gránátalma magjait, természetesen ezt is kipréselheti.

A legfinomabb azonnal fogyasztva, de hűtőben egy napig jól lefedve eláll.

Fogyasszátok egészséggel!

 

23107295_1672863056110749_12796597_o.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr8013119752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása