Nem, nem....ez nem sült krumpli, bármennyire is annak látszik! Ez a finomság annál sokkal finomabb és egészségesebb. Ez bizony zeller a javából!
Fűszeresen, illatosan, egészségesen.
Sokan csak főzik a zellert, bevallom, korábban én is főleg levesben, franciasalátában használtam főzve, esetleg nyersen, salátába reszeltem. Most azonban kipróbáltam sütve is, amit olyannyira megszerettem, hogy egészen biztosan milliószor kerül majd a tányérra, akár köretként, akár magában, rágcsálnivalónak. Ízesíteni többféleképpen lehet, én most egy nagyon egyszerű fűszerezést használtam próbaképpen.
Mutatom, hogy készült:
Hozzávalók:
-1 db méretes friss zeller
- só, bors, őrölt piros paprika
. kevés olaj (ez lehet oliva vagy bármilyen alternatív olajféle)
Elkészítés:
A zellert megtisztítjuk, feldaraboljuk úgy, akár a hasábburgonyát szoktuk. Egy erős, jól zárható nejlon zacskóba töltjük, majd a zacskóba szórjuk ízlés szerint a sót, őrölt borsot, piros paprikát és a kevés olajat.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A tasakot kellően lezárjuk. majd alaposan összerázzuk a benne lévőket. A tasakon át látjuk, mikor vonja be a zellerhasábokat mindenhol a fűszeres olaj.
Egy megfelelő méretű sütőtepsire sütőpapírt helyezünk, erre szórjuk a fűszeres zellert és betoljuk a sütőbe.
Én légkeverésesre állítottam, de akinek nincs ilyen lehetősége, megfelel a sima sütés opció is. Kb. 25-35 perc alatt pirosra sütjük. (A sütési idő függ a zellerhasábok méretétől.)
Illatozó, nagyon finom zöldségköretet kapunk, ami mennyei például egy sült csirkemell-comb kombó köreteként.
Ha pedig csak esti filmezéshez vagy baráti összejövetelnél rágcsálnivalóként szeretnénk tálalni, arra is tökéletes! próbáljátok ki!!!