ÍZcsiklandozó

Répatorta

2019. április 05. 18:40 - ÍZcsiklandozó

img_1016-1.jpg

 

Akik követik a munkámat, már tudják, hogy nemrégen egy fantasztikus versenyben vettem részt a BBC Goodfood jóvoltából. Ennek kapcsán a NekedCake receptje alapján készült répatorta kelt versenyre. A zöldségeket tudjátok, nagyon szeretem, még akkor is, ha sütibe kerül. A répatorta pedig több változatban is kipróbált kedvencem.
A verseny után többen is kerestek, hogyan is készült ez a csodaság, így gondoltam, mindenképp blogbejegyzést készítek, hogy minél többen kipróbálhassátok és megsüthessétek.
Mivel pont közeledik a Húsvét, éppen aktuális lehet az ünnepi asztalra!

Íme hát az eredeti recept:

 

img_1024-1.jpg

 

Hozzávalók:
(10 személyre)

A piskótához:
- 60 g mazsola
- 200 g liszt
- 230 g cukor
- ½ tk. fahéj
- ½ tk. őrölt gyömbér
- ½ tk. reszelt szerecsendió
- ½ tk. só
- ½ tk. szódabikarbóna
- ½ tk. sütőpor
- 80 g dióbél durvára aprítva 
- 3 tojás kissé felverve 
- 120 g napraforgóolaj
- 1 tk. vaníliaeszencia
- 400 g répa lereszelve

A krémhez:
- 200 g mascarpone
- 200 g habtejszín
- 2 ek. porcukor

(Nálam a díszítés még plusz két nagy marék darabosra vagdalt dió és pár friss répavég.) 

 

img_1075-1.jpg

 

Elkészítés:

1. Áztassuk a mazsolát hideg vízbe 10 percre. A lisztet, a cukrot és a fűszereket, a szódabikarbónát és a sütőport keverjük össze egy nagy tálban. Tegyük hozzá a diót, aztán a kinyomkodott mazsolát. Most öntsük hozzá a tojást az olajjal együtt. Mehet bele a vanília. Amikor a massza már homogén, forgassuk hozzá a reszelt répát is. 
2. Simítsuk a tésztát egy sütőpapírral kibélelt, 20 cm átmérőjű tortaformába, és 170 fokra előmelegített sütőben süssük 60 percig. Tűpróbával ellenőrizzük! A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk 3 egyenlő lapra. 
3. A krémhez a mascarponét a tejszínnel együtt rakjuk keverő tálba, és elektromos habverővel verjük kemény habbá, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot. Osszuk el a krémet a három lapon, aztán állítsuk őket egymásra. Azonnal szeletelhetjük.

 

img_1095-1.jpg

 

 

A díszítés persze még egy kis pluszt is ad a látványhoz, ami szerintem "csupaszon" is csodaszép...

 

img_1072-1.jpg
Egyszerű, nagyszerű és mennyei! A nyeremény pedig nagy-nagy vágyam volt: fél évre szóló Goodfood gasztrobookazin, no és egy pár sor velem a GoodFood -a Világkonyha oldalán...
img_1096-1.jpg
Szerintem az is elcsábul, aki tart attól, hogy egy zöldséges süti finom lehet!
Próbáljátok ki minél többen!
img_e1087-1.jpg
Jó étvágyat hozzá!

 

Szólj hozzá!
Címkék: Desszertek

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr4514742073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása