ÍZcsiklandozó

Az orgona virágjával történő...

2017. augusztus 01. 22:13 - ÍZcsiklandozó

...legjobb dolgok

Gyönyörű tavasz volt idén! 

Szerettem sétálni, beszippantani az éledő természet minden illatát. Csodás orgona csokrokat szedtünk, amivel behoztuk a lakásba is a tavaszt. Már akkor meg akartam tartani magamnak a hideg, csapadékos, sötét napokra. Így esett, hogy régóta a fejemben motoszkáló gondolat végre kivitelezésre is került.


Orgona illatú cukrot és kandírozott orgonavirágot készítettem a lányommal.

Éva Tripsánszki fényképe.

Az orgona illatú cukor nem igényelt különösebben nagy munkát.

Hozzávalók:

- aprószemű kristálycukor
- sok-sok orgonavirág
- még több türelem

Elkészítés:

Tisztára mosott, lecsöpögtetett és megszárított, szmogmentes helyről szedett orgona ágról lecsipegettük a virágszirmokat, majd felváltva cukorral üvegekbe rétegeztük. Sötét helyre állítottuk lezárás után. 2-3 naponta alaposan megrázogattuk az üvegeket. Pár hét alatt a színe ugyan megkopott, de az illata! Mennyei! Belekóstolva az aromája tökéletesen visszaadja az orgona illatát. Sütemények tetejére szórva csodás!

Ez a cukorízesítési mód olyannyira megtetszett, hogy kipróbáltam levendulával is, de erről majd egy későbbi bejegyzésben olvashattok.

Éva Tripsánszki fényképe.

A kandírozott orgonavirág kicsit macerásabb, de mindenképpen ajánlom kipróbálásra! 
Ehhez érdemes minél nagyobb virágú fajtát választani, amelyen még teljes pompájában vannak a virágok. Apró ecsettel egyenként kell minden virágocskát bekenni finoman összekevert, de nem felvert nyers tojásfehérjével, és apró szemű kristálycukorba történő forgatás után mehet is száradni jó szellős helyre. 2-3 nap alatt teljesen megszárad és mehet óvatosan jól záródó dobozba. 
Gyönyörűen díszíthető vele bármilyen finom desszert!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr6812704315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása