ÍZcsiklandozó

Lecsó tojással

2017. augusztus 01. 22:02 - ÍZcsiklandozó

.....mert így szeretem :)

 

Éva Tripsánszki fényképe.

Gondolom, sokunk kedvence amit elsőként a ajánlok gyorsan elkészíthető ételek között....

Talán a receptet sem kell megosztanom, hiszen tulajdonképpen mindenki ismeri, sőt, mindenki a sajátjára esküszik!
Így vagyok ezzel én is. Mutatom hát, hogy készítem....

Hozzávalók 4 személyre:
- 3 nagyobb vöröshagyma karikára vágva
- 4-5 db zöldpaprika
- 4 db paradicsom
- 5 db tojás
- olaj az elkészítéshez
- só, pici bors vagy erős paprika

Elkészítés:
A megtisztított és felkarikázott hagymát pici olajon egy csipet sóval félig megpárolom, majd a felkarikázott, csumájától megfosztott paprikát hozzáadom, amivel tovább párolom fedő alatt az egészet. Amikor már a paprika is félig megpuhult, hozzáadom a felszeletelt paradicsomokat. A paradicsom héját én nem mindig húzom le, ez nálam paradicsom és idő függő.....ha túl vastag, öreg a héja, akkor lehúzom, egyébként nem. De ez ízlés kérdése.... (a héj könnyebben lehúzható, ha pár pillanatra leforrázzuk a paradicsomot)
Amikor a paradicsom is belekerül a serpenyőbe, akkor már nem takarjuk le a lecsót fedővel, hanem maximumra növelve a hőfokot, a zöldségek levét pár percen belül elfőzzük. Ez tulajdonképpen elég is ahhoz, hogy a lecsónk elkészüljön. Ekkor megsózom, és villámgyors mozdulattal ráöntöm az egészben feltört és fellazított tojásokkal, fűszerekkel. Óvatos mozdulatokkal pár másodperc alatt rezgősre sütöm az egészet, élvezve a csodás illatokat, amik már kellőképpen megalapozzák az étvágyat!

Éva Tripsánszki fényképe.

Tudom, hogy sokan kolbásszal, virslivel, tésztával, krumplival vagy akár nokedlivel szeretik, nálam azonban ez a tojásos változat a befutó! :) Kifejezetten frissen kedvelem, jó ropogós héjú friss kenyérrel....HMMMM!.... ezért nem szoktam nagyobb adagot készíteni belőle, mint amennyi azonnal elfogy. :)

Szólj hozzá!
Címkék: gyors vacsorák

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr4812703821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása