Gondolom, sokunk kedvence amit elsőként a ajánlok gyorsan elkészíthető ételek között....
Talán a receptet sem kell megosztanom, hiszen tulajdonképpen mindenki ismeri, sőt, mindenki a sajátjára esküszik!
Így vagyok ezzel én is. Mutatom hát, hogy készítem....
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 nagyobb vöröshagyma karikára vágva
- 4-5 db zöldpaprika
- 4 db paradicsom
- 5 db tojás
- olaj az elkészítéshez
- só, pici bors vagy erős paprika
Elkészítés:
A megtisztított és felkarikázott hagymát pici olajon egy csipet sóval félig megpárolom, majd a felkarikázott, csumájától megfosztott paprikát hozzáadom, amivel tovább párolom fedő alatt az egészet. Amikor már a paprika is félig megpuhult, hozzáadom a felszeletelt paradicsomokat. A paradicsom héját én nem mindig húzom le, ez nálam paradicsom és idő függő.....ha túl vastag, öreg a héja, akkor lehúzom, egyébként nem. De ez ízlés kérdése.... (a héj könnyebben lehúzható, ha pár pillanatra leforrázzuk a paradicsomot)
Amikor a paradicsom is belekerül a serpenyőbe, akkor már nem takarjuk le a lecsót fedővel, hanem maximumra növelve a hőfokot, a zöldségek levét pár percen belül elfőzzük. Ez tulajdonképpen elég is ahhoz, hogy a lecsónk elkészüljön. Ekkor megsózom, és villámgyors mozdulattal ráöntöm az egészben feltört és fellazított tojásokkal, fűszerekkel. Óvatos mozdulatokkal pár másodperc alatt rezgősre sütöm az egészet, élvezve a csodás illatokat, amik már kellőképpen megalapozzák az étvágyat!
Tudom, hogy sokan kolbásszal, virslivel, tésztával, krumplival vagy akár nokedlivel szeretik, nálam azonban ez a tojásos változat a befutó! :) Kifejezetten frissen kedvelem, jó ropogós héjú friss kenyérrel....HMMMM!.... ezért nem szoktam nagyobb adagot készíteni belőle, mint amennyi azonnal elfogy. :)