A nyár beköszöntével rengeteg friss, hazai zöldség jelenik meg a piacokon, üzletekben. Ekkor jön el számomra a Kánaán.
Mivel nagy zöldségfaló vagyok, minden nap kerül az asztalomra valamilyen formában. Egyik nagy kedvencem a cukkini, amiből be is szereztem párat. Kivételesen tökgyalun reszeltem le, de nem bántam meg, sőt! Máskor is így fogom.
Ez az étel kiválóan alkalmas nyáron ebédnek, de vacsorának is isteni. Szerintem langyosan a legfinomabb, de frissen, melegen vagy akár másnap, hidegen is nagyon finom... Már, ha marad belőle másnapra. :)
Egy nagyobbacska cukkinit héjastól (mert még jó gyenge volt) és 4 db répát lereszeltem, apróra vágott hagymával, borssal, sóval, fokhagymával, két tojással és annyi liszttel, amennyit felvett, összekavartam. Ragacsos, nokedlitésztára hasonlító masszát kaptam. Forró olajba kanállal adagoltam, kicsit ellapítottam és mindkét oldalát pár perc alatt rózsaszínűre sütöttem. A mártogatáshoz való tejfölt sóval, pici borssal, fokhagymával és kaporral ízesítettem.
Szerintem nem lehet belőle eleget készíteni... Ahogy sül, úgy fogy!