Nem volt kedvem sütőt melegíteni, viszont mindenki édesre vágyott! Így aztán egy sütés nélküli finomságot készítettem.
Kávé-rum-kókusz-karamell.... Ez lett az ízvilág....
A konyhaszekrény maradékait használtam fel, saját ötlet alapján!
Hozzávalók:
- darált háztartási keksz
- rum vagy rumaroma
- vaj
- tej
- porcukor
- karamell ízű pudingpor
Díszítéshez:
- kókuszreszelék
- csokis gabonagolyó
Minden hozzávaló az itthon fellelhető mennyiségből készült, ízlés szerinti adagolással.
Elkészítés:
Maradék darált kekszet rumaromával, kevés olvasztott vajjal, pici tejjel és porcukorral, kevés kávéval összekavartam, hogy jól formázható massza legyen, majd betettem a hűtőbe, míg karamell pudingot főztem. Ehhez az előírtnál kevesebb tejet adtam, mikor pedig kicsit hűlt, kb. 10 dkg margarint kevertem hozzá. A tésztáját citromcsavaró aljába nyomkodtam, közepén mélyedést hagyva, hogy belekanalazzak a krémből.
Szerencsére a krém elég stabil lett, így talp nélkül is kifordítható és tálalható lett.
A tornyocskák tetejére kókuszreszelék és csokigolyó került, csak hogy halmozzuk az élvezeteket! A karamellkrém pedig a szükségesnél több lett kicsit, így külön tálkában mindenki kedvére szedhetett a tornyocskája mellé.
Mennyei, már az állaga is! Az íze pedig... utánozhatatlan!
Próbáljátok ki!