ÍZcsiklandozó

Ünnepi fasírttorta

2017. augusztus 02. 13:17 - ÍZcsiklandozó

- férfiak örömére -

 19731895_1560378397359216_7293274282552423511_n.jpg

 

Családom férfi tagjainak ünnepekkor általában már nem hagyományos édes tortákat készítek, hanem karakteresebb, sós, kiadósabb finomságokat.
Párom idei születésnapjára álmodtam meg ezt a fasírttortát, aminek hallatlan nagy sikere volt.

 

Hozzávalók:

A fasírthoz:

- 1 kg. darált hús
- 6 db tojás (2 nyersen a fasírtmasszába, 4 pedig főve, tölteléknek)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- száraz zsemle vagy kenyér
- só, bors, pici majoránna

A külső díszítéshez:

- sűrűre főtt burgonyapüré
- füstölt sajtkrém
- pici majonéz
- vékony sonkaszeletek
- szeletelt trappista sajt
- kígyóuborka
- snidling, pirosarany stb.

 

19958985_1560378440692545_6369471376019597968_n.jpg

 

Elkészítés:

Hagyományos fasírtot kevertem be 1 kg darált húsból.

 

 

19748365_1560378444025878_7210923431872784925_n.jpg

 

Tepsibe simítottam a húst, majd 4 db főtt tojást ültettem bele, amit betakartam a húsmasszával (Stefánia módra), majd előmelegített sütőbe toltam és megsütöttem. (A masszához direkt nem tettem pirospaprikát, hogy nehogy a szín átüssön a díszítésen!)

Amíg sült a hús, krumplipürét készítettem, kicsit sűrűbbre a szokásosnál, hogy jól lehessen vele díszíteni, és a díszítő elemeket is előkészítettem.

 

 

19894680_1560378447359211_3355978470786917928_n.jpg

 

Amikor kisült és teljesen kihűlt a fasírt, bevontam füstölt sajtkrémmel, amit pici majonézzel kevertem.

 

 

19029507_1560378464025876_6118660895334761970_n.jpg

 

Az oldalát a hagyományosnál kicsit sűrűbb burgonyapüréből készült rózsácskákkal díszítettem.

 

img_5566-1.jpg

 

Csillagcsöves díszítővel könnyű dolgom volt. Egyszerű, erős műanyag zacskó sarkát kilukasztottam, a tortadíszítő csövecskét beledugtam, úgy töltöttem bele a krumplipürét, amit aztán könnyűszerrel tudtam díszítésül használni.

 

img_5585-1.jpg

 

A tetején szépen elrendeztem a díszeket. Megcifráztam piros arannyal, snidlinggel, uborkából vágott levelekkel és szeletelt sajtból tekert virágformával. No és a sonkarózsák sem maradtak le. A díszítés egyébként ötlet, igény és hozzávaló-függő! Legyetek bátrak, próbáljatok ki többfélét!

 

img_5583-1.jpg

 

Hatalmas sikere nem csak az ünnepelt szemében volt, hanem a sajátoméban is....két legyet ütöttem ugyanis egy csapásra....a főétel és a torta is megoldódott ezzel a különlegességgel.

Hamarosan mutatom ennek a kifejezetten "férfi-tortának" a szendvics alappal készült változatát is.

 

          Készítsétek el bátran és szerezzetek meglepetést szeretteiteknek, vendégeiteknek!

 

img_5595-1.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr8512710384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása