Néha a boldogsághoz csupán ilyen kicsi dolog kell:
Egy jól behűtött, gyorsan elkészíthető, gyümölcsös pohárdesszert.
Ahogyan említettem a bemutatkozómban, különösen kedvelem az ilyen saját ötlet alapján készített ételeket, mint ez a desszert.
Nem kell hozzá sok vagy drága hozzávaló, nem kell hozzá a sütőt sem bekapcsolni, így nyári melegben különösen kedvelni való.
Találtam a hűtőben egy üveg megbontott cseresznye dzsemet, gondoltam, eljött az idő a felhasználására! Mivel pár napig csak kettesben voltunk a párommal, gyereksereg nélkül, így mennyiségileg sem kellett sokat előállítanom. Bár utólag visszagondolva, nem tudom, a párom vagy én gondolkodtunk rajta jobban, kié legyen az utolsó pohárral, olyan finom volt!?
Szóval előkaptam a konyhaszekrényből pár hozzávalót és elkészítettem ezt a finomságot a következőképpen:
Hozzávalók: (2 személyre)
- pár darab puha babapiskóta
- 1 nagy pohár natúr joghurt
- porcukor ízlés szerint
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 zacskó habfixáló
- kókuszreszelék
- cseresznye dzsem
- pici rum, ha van, bár elengedhető
- díszítésnek menta ágacska
Elkészítés:
A babapiskótát apróra törtem,a meggy dzsemet pedig pici rummal fellazítottam
Egy nagy pohár joghurtot kikavartam vaníliás cukorral és porcukorral ( nem mértem, csak kóstoltam) és kókuszreszeléket, valamint egy zacskó habfixálót kavartam bele.
A poharakba felváltva rétegeztem, végül menta ágacskával díszítettem.
Jól behűtöttem!