ÍZcsiklandozó

Fasírt, ahogy én szeretem

2017. augusztus 07. 10:43 - ÍZcsiklandozó

Egyik kedvenc húsételem a fasírt.
Szeretem egyben sülve, apró pogácsa formában, pici gömbölyűn, kolbásszal vagy tojással töltve, tortaként (ahogy a Különlegességek című albumban is látható), de hidegen és melegen is egyaránt.
Egyetlen dolog van, amit nem szeretek a fasírton....az pedig a prézli! Kifejezetten zavar, ha sülés közben lepereg a húsról és belekerülve a zsiradékba megég, majd ráragad a következő adag sülő húsra. Ráadásul, ha finom házi sertészsírban sül, még a napok múlva is friss kenyérre kenhető és fogyasztható sült zsírt is elrontja. Ezért kedves Olvasó, ne várd, hogy prézlis receptet fogsz nálam találni!

Ellenben hoztam egy pulykahúsból készült változatot, amit aprócska méretűre, amolyan "egyfalatosra" sütöttem. Köményes-rozmaringos pirított újburgonyával és uborkasalátával tálaltam.

Hozzávalók:

- 1 kg darált pulykahús
- 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 zsemle vagy 3 kisebb szelet kenyér
- 3 egész tojás
- só, bors, pirospaprika ízlés szerint

Elkészítés:

A száraz zsemlét vagy kenyeret egy tálkában vízbe áztatjuk.
A darált húst egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, (amit előzőleg kevés olajon megdinsztelünk) és a fokhagymát,
A 3 egész tojást, az alaposan kinyomkodott zsemle vagy kenyérmasszát hozzáadjuk,  megsózzuk (adagonként adjuk hozzá a sót, nehogy elsózzuk), borsozzuk, meghintjük kevés pirospaprikával, majd alaposan átkeverjük, átgyúrjuk az egészet. (Kézzel a legjobb dolgozni.)

Amikor minden jól elkeveredett, kisebb golyókat formázunk belőle, picit meglapogatjuk és forró olajban mindkét oldalán megsütjük.

 Jó étvágyat hozzá! 

 

Szólj hozzá!
Címkék: Főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr4312720868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása