ÍZcsiklandozó

Hagymás-szalámis-kolbászos-parmezános clafoutis

2017. augusztus 08. 08:08 - ÍZcsiklandozó

A francia tejpite, a clafoutis egyik pillanatról a másikra robbant be a konyhám recepttárába.
Édes, gyümölcsös változatai után gondoltam, kipróbálom sósan.
Mivel egy gyors és meleg vacsorára vágytunk, kinyitottam a hűtőajtót, és a benne találtakból megalkottam a szalámis-kolbászos-hagymás-parmezános változatot.
Csodás illata sülés közben már magával ragadott, de a sütőből kivéve aranysárga színébe még inkább beleszerettem.

Mutatom is, hogyan készült:

 

Hozzávalók:


- 2 tojás 
- 1 tojássárgája 
- 4 dkg reszelt parmezán 
- csipet só 
- 4,5 dkg liszt 
- 1,5 dl tejszín 
- 1 dl tej 
- 3 dkg vaj a sütőforma kikenéséhez 
- belevalónak: szalámi, kolbász és hagyma felkarikázva
- snidling, rozmaring frissen aprítva, tüzes chili, reszelt parmezán sajt 

 

 

Elkészítés:

A sütőt 180C-ra előmelegítjük.
A két tojást és az egy tojássárgáját kikevertem a sóval, hozzáadtam a lisztet és a parmezánt, és csomómentesre kevertem. 
Apránként hozzáöntöttem a tejet és a tejszínt, és sűrű palacsintatészta állagú masszává kevertem.
Egy sütőformát kivajaztam.

 

 

 

A karikára vágott hagymát, kolbászt és a szalámi  szeleteket beletettem a kivajazott tálba, ráöntöttem a masszát és kb. 35-40 percig sütöttem, amíg a teteje aranysárgára sült.

 

 A tetejét megszórtam reszelt parmezánnal, frissen vágott rozmaringgal, snidlinggel és tüzes chili paprikával.
Langyosan a legfinomabb, teljesen kihűlni nem volt ideje, mert villámgyorsan elfogyott!

 

Érdemes kipróbálni!

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: gyors vacsorák

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/12726188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása