A francia tejpite, a clafoutis egyik pillanatról a másikra robbant be a konyhám recepttárába.
Édes, gyümölcsös változatai után gondoltam, kipróbálom sósan.
Mivel egy gyors és meleg vacsorára vágytunk, kinyitottam a hűtőajtót, és a benne találtakból megalkottam a szalámis-kolbászos-hagymás-parmezános változatot.
Csodás illata sülés közben már magával ragadott, de a sütőből kivéve aranysárga színébe még inkább beleszerettem.
Mutatom is, hogyan készült:
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 1 tojássárgája
- 4 dkg reszelt parmezán
- csipet só
- 4,5 dkg liszt
- 1,5 dl tejszín
- 1 dl tej
- 3 dkg vaj a sütőforma kikenéséhez
- belevalónak: szalámi, kolbász és hagyma felkarikázva
- snidling, rozmaring frissen aprítva, tüzes chili, reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
A sütőt 180C-ra előmelegítjük.
A két tojást és az egy tojássárgáját kikevertem a sóval, hozzáadtam a lisztet és a parmezánt, és csomómentesre kevertem.
Apránként hozzáöntöttem a tejet és a tejszínt, és sűrű palacsintatészta állagú masszává kevertem.
Egy sütőformát kivajaztam.
A karikára vágott hagymát, kolbászt és a szalámi szeleteket beletettem a kivajazott tálba, ráöntöttem a masszát és kb. 35-40 percig sütöttem, amíg a teteje aranysárgára sült.
A tetejét megszórtam reszelt parmezánnal, frissen vágott rozmaringgal, snidlinggel és tüzes chili paprikával.
Langyosan a legfinomabb, teljesen kihűlni nem volt ideje, mert villámgyorsan elfogyott!
Érdemes kipróbálni!