Nyáron előtérbe kerülnek a zöldségfélék, amelyeket párolva, főzve, nyersen és sütve, magában vagy töltve, bárhogyan el lehet készíteni. Hússal párosítva igazán laktató tud lenni bármelyik zöldség, mégis könnyű ebéd vagy vacsora válhat belőle.
Töltött paprikát hoztam, vele sült gombával és héjában pirított új burgonyával.
A töltelék szárazságát tejföl és szalonna ellensúlyozza, illatát pedig frissen vágott rozmaring, őrölt bors és a sült paprika adja.
Így készítettem:
Hozzávalók:
- 5-6 db zöldpaprika
- 500 g darált hús
- gomba
- szalonnacsíkok
- só, bors, rozmaring, fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- olaj
- tejföl
- burgonya
Elkészítés:
A darált húst pici olajon megdinsztelt hagymára tesszük, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával és fedő alatt félig megpároljuk, a végén enyhén lepirítjuk.
Közben előkészítjük a paprikákat. Egyenként félbevágjuk őket, a szárukkal csutkájukkal együtt. Ez szépen összetartja majd az egészet.
A paprikákat enyhén kiolajozott sütőedénybe sorakoztatjuk, majd a fűszeres darált hússal megtöltjük. Tetejükre szalonnacsíkokat fektetünk, melléjük rakjuk a gombafejeket, fóliával letakarjuk.
Közepesen meleg sütőben pároljuk kb. 20 percig, majd a fóliát levéve róla, magas hőfokon addig sütjük, míg picit megpirul a teteje.
Amíg a sütőben készülnek a paprikák, az új burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük.
Pici hűlés után olajos serpenyőben megpirítjuk.
Tálaláskor gazdagon meghintjük frissen vágott rozmaringgal és tejföllel.