ÍZcsiklandozó

Darált hússal töltött paprika

2017. augusztus 14. 15:34 - ÍZcsiklandozó

img_5217-1.jpg

 

Nyáron előtérbe kerülnek a zöldségfélék, amelyeket párolva, főzve, nyersen és sütve, magában vagy töltve, bárhogyan el lehet készíteni. Hússal párosítva igazán laktató tud lenni bármelyik zöldség, mégis könnyű ebéd vagy vacsora válhat belőle.
Töltött paprikát hoztam, vele sült gombával és héjában pirított új burgonyával.
A töltelék szárazságát tejföl és szalonna ellensúlyozza, illatát pedig frissen vágott rozmaring, őrölt bors és a sült paprika adja.

 

Így készítettem:

 

img_5229-1.jpg

 

Hozzávalók:

- 5-6 db zöldpaprika
- 500 g darált hús
- gomba
- szalonnacsíkok
- só, bors, rozmaring, fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- olaj
- tejföl
- burgonya

 

Elkészítés:

A darált húst pici olajon megdinsztelt hagymára tesszük, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával és fedő alatt félig megpároljuk, a végén enyhén lepirítjuk.
Közben előkészítjük a paprikákat. Egyenként félbevágjuk őket, a szárukkal csutkájukkal együtt. Ez szépen összetartja majd az egészet.

 

img_5227-1.jpg

 

A paprikákat enyhén kiolajozott sütőedénybe sorakoztatjuk, majd a fűszeres darált hússal megtöltjük. Tetejükre szalonnacsíkokat fektetünk, melléjük rakjuk a gombafejeket, fóliával letakarjuk.

Közepesen meleg sütőben pároljuk kb. 20 percig, majd a fóliát levéve róla, magas hőfokon addig sütjük, míg picit megpirul a teteje.

 

img_5207-1.jpg

 

Amíg a sütőben készülnek a paprikák, az új burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük.
Pici hűlés után olajos serpenyőben megpirítjuk.

Tálaláskor gazdagon meghintjük frissen vágott rozmaringgal és tejföllel.

             

 

 img_5223-1.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: Főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr6312716904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása