Ismét egy finom dinnyeitalt hoztam.
Hiába közeledik az ősz, az időjárás és a dinnyetermés szerencsére még fittyet hány erre.
Minden nap eszek dinnyét, nem tudom megunni, sőt! Még inspirál is mindenféle ízkombináció kipróbálására.
Tudom, hogy ebben a mostani összeállításban nincs semmi különleges, de úgy gondolom, éppen ezért mutatom meg.
Az ember ugyanis hajlamos a szokások rabjává válni és a dinnyét is csak a hagyományos formában fogyasztani.
Hát, legyetek bátrak, próbáljátok ki ezzel az ízkombinációval, de kísérletezzetek más összetevőkkel is!
Elővettem a botmixer edényét, belekockáztam az alaposan behűtött és kimagozott görögdinnyét. (Szerencsére ez nagyon gyorsan ment, mert nagy és kevés magvú dinnyét sikerült vennem.) Bátrabbak meghagyhatják a dinnye magját is!
Pár perc alatt egyneművé turmixoltam a dinnye húsát. Megfeleztem, majd az egyik részbe egy pici vaníliát tettem, a másikba pedig két evőkanál kókuszreszeléket. A kókuszos részét még egy pár pillanatig összeturmixoltam.
A vaníliás dinnyeturmixot beleöntöttem poharakba, majd egy kiskanál hátuljára óvatosan folyatva ráöntöttem a kókuszos italt is. Így nem keveredett össze teljesen, hanem szépen elkülönültek a színben és ízben is különböző részek.
Ezután már csak díszítettem mentával, kókuszreszelékkel és fekete szederrel.
Visszatettem a hűtőbe kicsit összeérni.
Csodás finomság lett! Amíg tart a meleg és van még magyar dinnye, mindenképpen próbáljátok ki!