A tejpite tulajdonképpen egy palacsintatésztaféleség. Pár pillanat alatt előkészíthető, kisülve pedig csodás krémes, pudingszerű finomság, ami szinte szétolvad a szánkban.
Nem hiába örvend világszerte nagy sikernek, akár magában, akár gyümölcsösen, édesen vagy sós változatban.
Most egy szilvás, fahéjas változatot készítettem, ami langyosra hűlve a legfinomabb, de hidegen is szenzációs, ha marad egyáltalán ami ki tud hűlni.
Íme az elkészítése:
Hozzávalók:
- 12,5 dkg liszt
- 3 tojás
- csipet só
- 5 dkg cukor
- 3 dl tej
- 1 cs. vaníliás cukor
- fahéj
- kb. 50 dkg gyümölcs
- vaj a sütőforma kikenéséhez
Elkészítés:
A piteformát alaposan kikenjük vajjal. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojás sárgáját a cukrokkal és a csipet sóval kikeverjük. A lisztet és a tejet apránként hozzáadagoljuk felváltva, közben szép simává kavarjuk. Végül a tojások fehérjét kézi habverővel felhabosítjuk és azt is a lisztes masszához keverjük.
A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, feldaraboljuk. A piteforma aljába szépen elrendezzük, majd megszórjuk fahéjjal.
A tejes, lisztes, tojásos keveréket szépen ráöntjük, majd a sütőbe toljuk. Kb. 45-50 perc alatt remegősre, rózsaszínre sütjük.
A sütőből kivéve megvárjuk amíg langyosra hűl, megszórjuk porcukorral és már tálalhatjuk is.
Azt hiszem ennél egyszerűbb desszert kevés van, próbáljátok ki!
Jó étvágyat!