Ez az étel egy roppant egyszerű okból kifolyólag készült...egy sós tésztacsiga töltelékét kissé elszámoltam, de nem akartam kidobni a felesleget, így az eredetileg egyszerűen megsütni kívánt csirkemellet megtöltöttem vele. Természetesen nem is bántam meg, mert a máskülönben szárazabb húsféle csodásan szaftos, ízes lett.
Így készítettem:
Hozzávalók:
- 4 db fél csirkemellfilé
- 100 gr vajkrém
- 100-150 gr spenót
- fél csomag feta sajt
- só, bors, fokhagyma ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A spenótot leforrázzuk, pár perc állás után leszűrjük, langyosra hűtjük és picit leturmixoljuk. Nem kell nagyon alaposan, kimondottan jó, ha kissé darabos marad a spenót. A vajkrémet, a fetasajtot és a kihűlt spenótot összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát ízlés szerint.
A csirkemelleket előkészítjük, leöblítjük, szárazra töröljük. A vastagabb részénél óvatosan egy jó éles késsel zsebet vágunk. Borsozzuk, kívül, belül picit megsózzuk. A töltelék a feta sajt miatt már kellően sós, erre ügyeljünk!
A töltelékkel megtöltögetjük, ami kimarad, félre tesszük.
A zsebek széleit hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük. Serpenyőbe kevés olajat töltünk, felforrósítjuk, beletesszük a csirkemelleket, majd pár pillanatig mindkét oldalán fehéredésig sütjük. Ezután letakarjuk fedővel és mérsékelt tűznél sütjük, hogy a hús alaposan átsüljön. Amikor már teljesen átsült, a fedőt levéve magas hőfokon pirítjuk tovább, ezalatt a keletkezett levét is elfővi. Addig sütjük, míg mindkét oldala szép piros lesz.
Kivesszük a csirkemelleket a serpenyőből, szalvétán hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni róla.
A fennmaradó zsiradékba beletesszük a maradék vajkrémet és a húsból kisült töltelékkel együtt pár perc alatt krémes, sűrű mártást készítünk belőle.
Tálaláskor ezt a húsra öntjük, vagy mellé kanalazzuk. Főtt rizs, burgonyapüré illik hozzá, de mi egyszerűen friss salátával fogyasztottuk.
Érdemes kipróbálni, nagyon kellemes ízű főétel varázsolható belőle!
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!