Igazán látványos gyümölcsös desszertet készítettem Húsvétra.
A gyümölcstorta szinte minden ember kedvence, könnyed, látványos, bármilyen gyümölccsel variálható.
Most az ünnep adta az ötletet, hogy a kedvelt édesség tojás formában szülessen újjá az asztalon.
Mutatom is, hogyan készítettem:
Hozzávalók:
- 5 tojásból piskóta (ehhez 5 egész tojás, 5 evőkanál cukor és 5 evőkanál liszt)
- 1 csomag fehércsokis pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj vagy margarin
- különféle gyümölcsök (nálam most málna, eper, mandarin, kivi, banán és szőlő volt)
- 1 tasak expressz tortazselé 2,5 dl vízben felkavarva
Elkészítés:
Hagyományos módon piskótát készítünk 5 tojásból. Ha kisült, félretesszük hűlni.
Közben elkészítjük a pudingos krémet a tetejére. Ehhez a fehércsokis pudingport elkeverjük a cukorral, a teljes tejmennyiségből kivett 3 kanál tejjel. A többi tejet felforraljuk, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a pudingos keveréket és sűrűre főzzük. Amikor kellően sűrű, levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a margarint, majd teljes dermedésig hűtjük.
Amikor kihűlt a piskóta tészta, a lehető legnagyobb méretű tojás formáját vágjuk ki belőle. Erre rásimítjuk a hideg pudingos krémet.
Ízlés szerint válogatott gyümölcsöket megtisztítunk, szükség szerint felaprózzuk, karikázzuk és a képeken látható módon kidíszítjük velük a tojásformát.
Ezután én vastagabb kartont bevontam sütőpapírral és körbe kerítettem a sütit, hogy a zselatin ráöntésekor ne folyjon le róla.
A zselatint leforrázzuk 2,5 dl vízzel, folyamatosan kevergetve langyosra hűtjük. Mielőtt dermedni kezd, kanalanként szépen elterítjük a gyümölcsök tetején, alaposan bevonva mindenhol.
Amikor teljesen megdermedt a zselatin a torta tetején, óvatosan eltávolítjuk a papírkeretet és már tálalhatjuk is.
Gyönyörű, látványos desszert erre az ünnepre, próbáljátok ki Ti is!
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!