Az ünnepet nem kell mindig órákig tartó konyhai munkával várni! Bár a hosszabb sütés-főzésbe én is gyakran belefutok, mégis van, amikor a gyorsabban összeállítható, kevés munkával járó ételeket részesítem előnyben.
Ilyen a camembert sajtos batyu, amit már többször is mutattam nektek a blogomon, például Wellington módra vagy éppen spenótosan...
Most egy aszalt szilvával, dióval, fekete erdei sonkával gazdagított változatot mutatok, ami akár karácsonykor is a főételek sorába léphet.
Így készítettem:
Hozzávalók: (2 db-onként)
- 1 csomag kész leveles tésztalap
- 2 db camembert sajt
- 2-2 szelet Fekete erdei sonka
- 6-8 szem aszalt szilva
- 1 dl konyak (a szilva beáztatásához)
- pár szem dió
- 1 tojás a tészta tetejének lekenéséhez
Elkészítés:
A kész leveles tészta lapot kitekerjük, széléről keveset levágunk (a díszítő formákhoz), majd a nagy darabot keresztben ketté vágjuk.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
Az aszalt szilvát konyakba áztatjuk, majd fél óra elteltével lecsepegtetjük.
Mindegyik tésztalap közepére 2-2 szelet sonkát fektetünk, erre helyezzük a camembert sajtot. A sajt tetejére diót és konyakba áztatott aszalt szilvákat rakományozunk, majd óvatosan beborítjuk a sonkás tésztalap széleivel. Csinosan elrendezgetjük a tészta tetejét, majd csillag, fenyő vagy egyéb formára vágott leveles tészta formákkal díszítjük. Vékonyan lekenjük tojással és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
Az előmelegített sütőbe betolva arany-pirosra sütjük kb. 25 perc alatt.
Laktató, látványos és nagyon finom!
Készítsétek el minél többször, akár Karácsonykor is! Jó étvágyat hozzá!
Akár gyerekek is segíthetnek az elkészítésében, vonjátok be őket is, hiszen roppant egyszerű!