ÍZcsiklandozó

Csőben sült sajtos csirkemell

2019. február 14. 18:06 - ÍZcsiklandozó

img_9336-1.jpg

 

Egy fantasztikus szeletsütő edényt kaptam! Első bevetésre egy zöldséges, csirkehúsos rakott egytálételt készítettem benne, ami nagyon finomra sikerült, az edény bevonata miatt pedig villámgyorsan elkészült. Üde, tavaszias, a tetején lévő burgonyától pedig laktató!

Így készült:

 

img_9343-1.jpg

 

Hozzávalók.

- 1 kg csirkemell filé
- 1 nagyobb fej brokkoli
- 3 db sárgarépa
- 250 ml tejszín
- 400 ml tejföl
- só, bors, szerecsendió
- 100 g reszelt Trappista sajt

A tetejére:
- 750 g burgonyából készült burgonyapüré (tejjel és margarinnal kikeverve, szerecsendióval fűszerezve)

 

img_9247-1.jpg

 

Elkészítés:

A brokkolit és a sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és szódabikarbónás, sós vízgőz felett 10 percig előpároljuk. Közben a csirkemellet apró kockákra daraboljuk. A tejszínt, a tejfölt és a fűszereket összekeverjük, majd a húst és a zöldségeket leöntjük vele és alaposan összekeverjük. Egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

A pácolt zöldséges húst a szeletsütőbe vagy tepsibe öntjük és egyenletesen elterítjük benne, tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Lefedjük, majd a forró sütőbe toljuk 1 órára, ezalatt a sajt is megolvad és kissé meg is pirul.
A sütőből kivéve kicsit hagyjuk hűlni. Némi levet ereszt a hús és a zöldség a fedő alatt, ezt óvatosan leöntjük róla.

A szokásos módon a burgonyapürét készítünk, amit szerecsendióval fűszerezünk. Csillagcsöves nyomózsákba szedjük és a rakott húsra kicsi rózsákat nyomunk belőle.
220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 15 perc alatt piros-roppanósra sütjük a tetejét.

 

img_9332-1.jpg

 

Tálalás előtt hagyjuk pihenni 15 percig, ezután szépen szeletelhető.

Jó étvágyat hozzá!

 

img_9351-1.jpg

 

img_9354-1.jpg

 

img_9348-1.jpg

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: Főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr5914617408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása