ÍZcsiklandozó

Epres-banános smoothie

2019. február 16. 20:19 - ÍZcsiklandozó

img_9516-1.jpg

 

Visszafordíthatatlanul itt a TAVASZ! 

Akik januárban (vagy bármikor) életmódot váltottak, mostanra jócskán tudják, miről beszélek, ha az alapanyagok  és a hagyományok változtatására gondolok. Akik csak a szalonnás tojással tudják elkezdeni a napot, azok most bátran lapozzanak tovább!

Most ugyanis egy egészen más kategória következik! Az utóbbi évek egyre népszerűbb gyümölcsös vagy zöldséges, reggelire is tökéletes turmix italát hoztam, ami nem más, mint az 5 perc alatt elkészíthető, ezerképpen variálható smoothie.
Időszakosan vagy akár véglegesen is jó hozzáadott cukrok, szénhidrát, zsírok és egyebek nélkül gazdagítani a testünket, én pedig mindig odáig voltam a gyümölcsös, zöldséges friss italokért. Tavasz közeledtekor ez azonban még inkább hangsúlyossá válik az étrendemben.
Olcsóbbak és elérhetőbbek a hozzávalók, mint télen, úgyhogy bátran nézzünk szét a piacokon vagy az üzletekben és változtassuk a belevalókat kedvünk szerint! Akik kételkednek finomságukban és jótékony hatásukban, azok kérem, egyszer tegyenek egy próbát! 

Most egy banános-epres változatot hozok, kókuszosan...

 

img_9501-1.jpg

 

Hozzávalók: (2 pohárhoz)

- 1 db érett banán
- 5-6 db friss vagy mirelit eper
- 1 nagy bögre kókusztej
- 1 evőkanál kókuszreszelék

 

img_9503-1.jpg

 

Elkészítés:

Először a banános réteghez tesszük a kókusztej felét és a feldarabolt banánt fél evőkanál kókuszreszelékkel a turmixgépbe. Alaposan összeturmixoljuk, majd két pohár aljába elosztjuk

Ezután a maradék kókusztejet a megmosott és kicsumázott eperrel mixeljük össze, amit a banános rétegre öntünk óvatosan. Tetejét megszórjuk kevés kókuszreszelékkel és már fogyaszthatjuk is.

A banán és az eper, valamit a kókusztej édessége bőven elég a csodás íz eléréséhez. A színe pedig gyönyörű!

Csupán ennyi munkával is jót tehetünk az egészségünkért! Energiával feltöltődve, éhezés nélkül indíthatjuk vele a napot!

 

img_9516-1.jpg

 

Egészségünkre!

 

img_9506-1_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izcsiklandozo.blog.hu/api/trackback/id/tr7214630952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása